A megújult G-osztály

A Mercedes-Benz terepjáró klasszikusa tovább folytatja immár 35 éves sikertörténetét. Folyamatos technikai újításaival és luxus felszereltségével az offroad rajongók legmagasabb igényeit is kielégíti. 

A G-osztály legnagyobb újdonsága az új fejlesztésű, 4 literes V8-as motor, amely világpremierjét ünnepelte a G 500 4x4 bemutató modelljében. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a G-osztály minden típusának teljesítménye javult, a G 500-asé 422 lóerőre növekedett.              

A G 350d, G 500 és az AMG G 63-as típusok felszereltségéhez tartozik az ECO Start-Stop funkció, mely álló helyzetben (pl. dugóban) csökkenti az üzemanyag fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

A G-osztályra jellemző karosszéria, valamint a kategóriájában konkurencia nélküli terepjáró képesség, az állandó négykerékmeghajtással, terepfokozattal, továbbá három differenciálzárral, nem változott. Ugyanakkor az optimalizált lengéscsillapítók, a továbbfejlesztett ESR és az optimalizált ARS és ABS a jobb vezetési élményt és a biztonságosabb utazást szolgálják. 

Az autók külseje szinte hasonló elődjeihez, de az alap változatok is megkapták a korábban csak az AMG kivitelekhez járó szélesebb sárvédőket. Aki pedig a még exkluzívabb AMG verziót szeretné, új színpalettából választhat.

Az új csúcsmodell, az EDITION 463 belső és külső megjelenésében is a sportosságra helyezi a hangsúlyt. A sportos megjelenést és exkluzív dinamikát szolgálja többek között a kétszínű műszerfal és kétszínű kárpitozás, az AMG sportcsíkok, továbbá a hatalmas, 53,3 cm-es felnik.

A G osztály új, megnövelt teljesítményű modelljei év közepétől lesznek rendelhetőek!