Az új Mercedes-Benz E-osztály T-modell

A legújabb, immár hatodik generációs Mercedes-Benz E-osztály kombi modell valódi mérnöki bravúr – a kategóriájára jellemző belső méret és a jóval kevésbé jellemző dinamizmus innovatív fúziója.

Az új E-osztály kombi egyértelműen a Mercedes-Benz eddigi legintelligensebb kialakítással rendelkező kombi modellje. Kiemelkedő, 1820 literes csomagtere a szegmens kedvencei közé emeli, de sportos vonalvezetésével és kényelmes utasterével különlegessé is teszi abban. 2016-tól a modell újra elérhető egy harmadik, lehajtható gyermeküléssel is.

Az új kombi éppen annyira dinamikus, mint maga a Mercedes-Benz márka és pont olyan tágas, ahogyan azt vásárlóink elvárják. Intelligens megoldások sokasága teszi még inkább kihasználhatóbbá az egyébként is példás csomagteret, de ez még nem minden: ahogyan ez egy új E-osztálytól elvárható, az osztályra jellemző minden innováció megtalálható a kombi modellben is – így válik ez az új autó a kombi szegmens legintelligensebb tagjává.

A piaci bevezetés időpontjában az új kombi számos felszereltséggel érhető el: az E 220 modell négyhengeres benzinmotorral (135 kW/184 LE), az E 220 d modell a legújabb tervezésű négyhengeres dízelmotorral (143 kW/194 LE) és a megnövelt teljesítményű E 250  (155 kW/211 LE). 2016 negyedik negyedévét követően újabb modellekkel bővül a kínálat: az E 200 d (110 kW/150 LE) és a hathengeres E 350 d dízel modellek, valamint az E 400 4MATIC hathengeres benzinmotorral, 245 kW/333 LE teljesítménnyel. A piaci bevezetés kezdetétől az összes modell alapfelszereltségének része a 9G-TRONIC kilenc sebességes automata váltórendszer.

A negyedik negyedévben érkezik a kombi modell csúcsteljesítményt biztosító variánsa, a Mercedes-AMG E 43 4MATIC kombi, 3.0 literes V6 biturbó motorral, 9G-TRONIC alacsony váltóidejű automata váltórendszerrel, AMG Performance 4MATIC összkerékhajtással és egyedi tervezésű sportfelfüggesztéssel -  ez a modell 295 kW/401 LE teljesítményt képes nyújtani, megfelelően az AMG védjegyévé vált vezetési élmény és megnövelt agilitás iránti elkötelezettségének.

Kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8.4 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 192 g/km