Erősebb, mint valaha: az új smart BRABUS

Lehetne még tovább fokozni a vezetési élményt? Eddig egyetlen szériagyártású smart sem volt olyan erős, mint az új smart BRABUS modellek. Az elődökkel összehasonlítva a csúcsteljesítmény 7 lóerővel (5 kW-tal), a maximális forgatónyomaték pedig 23 Nm-rel lett magasabb, így az eredmény 109 lóerő 5750/perces fordulatszámnál, valamint 170 Nm, 2000/percnél. Természetesen a menetteljesítmények is ennek megfelelően sportosak: a smart BRABUS fortwo például mindössze 9,5 másodperc alatt képes abszolválni a 0-100 km/h-s sprintet, a smart BRABUS forfour végsebessége pedig eléri a 180 km/h-t.

Azonban az izmosabb turbómotor közel sem az egyetlen fontos technológiai újítás. A sportosabb viselkedésben a következő módosítások mind-mind fontos szerepet vállalnak:

· Az üzemanyagnyomás 2 barral magasabb, továbbá a motor levegőellátását is optimalizálták a tervezők.

· A BRABUS Performance spotfutómű rugózása/csillapítása a BRABUS sportfutóművel összehasonlítva 20 százalékkal feszesebb, az első tengelynél alkalmazott stabilizátor 9 százalékkal mérsékli a karosszéria mozgását, az ESP® rendszer pedig speciális hangolást kapott.

· A sebességfüggő szervo-rásegítésű és változó áttételű, sportos karakterű Direktkormányzás kormányvisszatérítő erejét a tervezők speciálisan a smart BRABUS modellekhez megnövelték. A kormánymű ezáltal még pontosabb visszajelzést biztosít a gumiabroncsok aktuális tapadási állapotáról, így a vezető és a jármű közötti kapcsolat közvetlenebbé válik, ami javítja az autó kezelhetőségét, és fokozza a vezetési élményt.

· Akár a 40 százalékkal gyorsabb reakcióidejével és a 90 lóerős (66 kW-os) modellelhez képest rövidebb áttételezésével a twinamic 6-sebességes duplakuplungos automataváltó lényegesen sportosabb lett. Továbbá a váltó egy rajtautomatika (ún. race-start) funkciót is kapott, amely a lehető legdinamikusabb álló helyzetből történő kigyorsítás érdekében automatikusan beállítja az elindulási fordulatszámot és a kuplung optimális csúsztatását. A rajtautomatika használatához mindössze annyit kell tennie a vezetőnek, hogy álló helyzetben a fékpedál nyomva tartása mellett padlóig nyomja a gázpedált, majd rövid időn belül elengedje a féket, az autó pedig ilyenkor a race-start funkciót automatikusan aktiválva indul el.

· A csomaghoz egy BRABUS sportkipufogó rendszer is tartozik, aminél főként az ellennyomást optimalizálták a tervezők.

Az aktuális smart generáció sportos csúcsmodelljei a megjelenés tekintetében is számos részletükben kitűnnek a palettából: a legfeltűnőbb talán a mattszürke diffúzor-betét a hátsó lökhárítóban, a két krómozott kipufogócső, valamint a szürke, polírozott peremű és matt fényezésű BRABUS Monoblock IX könnyűfém kerékszett. A keréktárcsákon Yokohama sportabroncsok feszülnek, a smart fortwo modellek esetében elöl 185/50 R 16 H, míg hátul 205/40 R 17 H, a forfour modellnél pedig elöl 185/45 R 17 H, hátul 205/40 R 17 H méretben. Az összes smart BRABUS modellhez szériában jár a zárható kesztyűtartó, a Cool & Audio csomag, valamint a követési távolságra figyelmeztető funkció. Mindezeken felül a smart BRABUS fortwo coupé, illetve forfour modellek gyárilag panorámatetővel érkeznek.

smart Brabus Xclusive: az új prémiumfelszereltség

Az új BRABUS Xclusive csúcsfelszereltség még magasabb szintű sportos eleganciáról gondoskodik a városi forgatagban. Különleges ismertetőjegyei a következők:
· BRABUS sportülések perforált nappa bőr/fekete bőr kárpitozással és egyedi, szürke színű kontrasztvarrásokkal
· BRABUS műszerfal speciális, műbőr-szövet anyaghasználattal
· BRABUS kiegészítő műszer műszerfali órával és fordulatszámmérővel
· BRABUS lábszőnyegek
· Xclusive jelvények a tükör-háromszögekben, valamint a B-oszlopokon

Mindezeken felül a BRABUS Xclusive modellekhez szériában jár a LED & Sensor csomag, a vezető- és utasoldali ülésfűtés, valamint a smart forfour esetében az ún. 'Readyspace' hátsó üléssor kivehető 'Cargobox' dobozzal.

Közös munka, immár hosszú évek óta: a smart-BRABUS GmbH

A smart-BRABUS Kft. a smart és a BRABUS közös vállalata, ami a legmagasabb szintű automobil-nemesítés érdekében született. Az elmúlt 12 évben már több mint 60.000 ügyfél döntött a smart és a BRABUS közösen fejlesztett, illetve gyártott termékei mellett.
A smart BRABUS 'tailor made' nevű individualizálási programja a kreatív ügyfelek számára azt is lehetővé teszi, hogy a smart modelleket teljes mértékben saját igényeiknek és ízlésüknek megfelelően konfigurálják ki.

Illetékes munkatársunk

Bazsánt Péter

, Új gépjármű értékesítés Személyautók
Bazsánt Péter

Bazsánt Péter

Jármű értékesítő
smart

ELÉRHETŐSÉGEK

Tel.: +36 1 451 2244

Mobil: +36 70 967 4894

peter.bazsant@pappas.hu