Jeep® Grand Cherokee 2014

A legfrissebb Jeep Grand Cherokee a Genfi Autószalonon mutatkozott be az európai vásárlók előtt. Az újdonságot a nyolcsebességes automata váltó és sok más fejlesztés mellett a legkönnyebben az igen feltűnő hűtőrácsáról lehet beazonosítani. A 2012-es esztendő igen emlékezetes lett a terepjárós márkánál, mégpedig azért, mert az elmúlt évben jelentősen fellendült a Jeep forgalma.
Az európai értékesítés közel húsz százalékkal emelkedett, ennek hatására az éves értékesítés túllépte a 700 ezres darabszámot! Ezeknek az eladási rekordoknak a túlszárnyalásában segít a megújult Grand Cherokee, amely új hűtőrácsával igencsak kilóg az átlagos szabadidőautók közül. Az új arculat mellett az utastér és a felvonultatott technika is a prémium osztály tetejére pozicionálja az újdonságot. A fülkében elérhetővé vált a Natura Plus bőrkárpit és az igazi fabetét. Megújult a kormány és a középkonzol is, ami egy 8,4 colos színes kijelzőt kapott, és ezen vezérelhető az UConnect szórakoztatóközpont is. Akinek viszont még ez sem elég, az választhatja a Summit-kivitelt, amelyben nyersbőr hatású tető- és ajtóoszlop-burkolatok gondoskodnak az igen exkluzív hangulatról és látványról.
A technika is igazodott a külsőhöz és a belsőhöz. A fejlődés számbavételénél kezdésnek ott a vadonatúj nyolcsebességes automataváltó, amely jótékony hatással van a terepjáró képességekre, a dinamikára, a motorhangra és a fogyasztásra, az Eco gomb benyomásánál pedig nemcsak a háromliteres, 241 lóerős és 550 Nm-es turbódízel lesz takarékosabb, hanem a 352 lóerős, 5,7 literes V8-as benzines is. Itt működésbe lép a hengerlekapcsolás, így a legjobb hangú Grand Cherokee fogyasztása még barátságosabbá vált. Az Eco gomb még olyan beavatkozásra is képes, hogy a légrugózással ellátott változatnál a sík úton, a légellenállás alacsonyabbá tétele érdekében, csökkenti a hasmagasságot.

alt="új Jeep Grand Cherokee piros"