Mercedes-Benz Concept GLC Coupé: a következő Coupé

A nagy sikert aratott GLE Coupé után újabb állomásához érkezett a multifunkcionális SUV és a Coupé világ közeledése, amely az új GLC Coupé 2017-es megjelenésével válik teljessé. 

A Shanghajban bemutatott terepkupé a maga 4,73 m /külső/ hosszával és 2,83 méteres tengelytávolságával kompaktabb megjelenést kölcsönöz az új modellnek. Ez a két tekintélyes méret, a markáns és férfias design és a nagy, 21'-os kerekek ideálisan ötvözik a sportosan fiatalos Coupé-generációt a karakteres offroad-érzéssel.

Az eredetileg egymással szembenálló Coupé és SUV formavilág tökéletes összhangját mutatja az 1,60 m magas GLC sziluettje: a tipikusan alacsony kupétető a keret nélküli ajtókkal, az integrált tetősínnel, a süllyesztett ajtókilinccsel, hamisítatlan Coupé megjelenést ad az autónak, míg a SUV-örökség a szélesebb padlólemez, a 21'-os, nagyméretű és erősen profilozott kerekekben mutatkozik meg. A teljes LED fényszórók döntően meghatározzák a GLC Coupé kifejező arculatát. 

A hajtáslánc szintén megfelel a modell iránt támasztott követelményeknek. A 367 lóerős hat hengeres V-elrendezésű motor sportos menetteljesítményt tesz lehetővé. Az AMG sportmodellekből jól ismert direkt befecskendezéses biturbo motor ereje a kilenc sebességes 9G-TRONIC váltó közvetítésével és a 4MATIC négykerék meghajtással gyorsítja az autót, egyben az akusztikus élményt is biztosítva.

A Mercedes-Benz SUV palettáján van még hely egy újabb modellnek, mint például a Concept GLC Coupé szériaverziójának is- így a vásárló hét modell közül választhat majd, saját személyes igényeinek megfelelően megrendelve járművét.