Sportosság nagystílűen

Az S-osztály nagy kétajtósával a Mercedes-Benz nem egyszerűen egy régóta tartó tradíciót követ. Most is, mint mindig, irányt mutat a szuper luxuskupék kategóriájában – ráadásul számos innovációt is felvonultat!

Ugyanúgy ragyog nappal, mint éjjel. A nappali menetjelző lámpát és az irányjelző lámpát nemesítő, valódi Swarovskikristályok a különleges és az összetéveszthetetlen ragyogásról gondoskodnak. Ez is egyfajta luxus! Kiegészítése a technikailag tökéletesnek egy nem feltétlenül funkcionális gazdagsággal. Igazán nagystílű választás az új S-osztály coupé különlegessége, a Swarovski-díszítés, ami egyébként kívánságra már a gyári kínálatban elérhető.

Örökség
A Mercedes-Benz 1971 óta folytatja azt a tradíciót, miszerint a nagy luxuslimuzinjai mellé megteremti azok sportos coupéverzióit is. Ami az SLC-vel (W 107) kezdődött, az következetesen folytatódott a nyolcvanas években mérföldkövet jelentő, első SEC-kel (C 126), majd az elmúlt évek CL-modelljeivel egészen az új S-osztály coupéig, amely szeptembertől kerül a szalonokba.

Összkerékhajtás már a kezdetektől
Az S-osztály coupéja természetesen valamennyi olyan technikai innovációval és jellemzővel dicsekedhet, amelyek az autóipari technológia mesterművévé tették az aktuális S-osztályt, és amelyek másoknak is irányt mutattak. A hatalmas coupé legelőször S 500 4MATIC formában lesz elérhető, majd következnek az AMG-verziók, de ugyancsak jön egy Plug-in-Hybrid, és ami újdonság ebben az osztályban, megjelennek majd a dízelmotorok is. Az S-osztály aktív, kamerákkal támogatott futómű-szabályozása ugyanúgy megtalálható lesz, mint az előtte haladó jármű követésére alkalmas DISTRONIC PLUS, kormányasszisztenssel. A telematikai és szórakoztatórendszerek vezérlése az ujjmozdulatokat felismerni képes touchpad segítségével történik, az összes fontos információ pedig a szélvédő Headup kijelzőjén jelenik meg.

Nemes anyagok
Az, hogy az S-osztály új coupéjának utasterét a lehető legkifinomultabb módon alkották meg, magától értetődő. Finom borjúbőrés kézzel szőtt selyemborítás az üléseken, valamint a nagyméretű, fából készült díszítőelemek az immár legendássá vált, keret nélküli ablakok határolta belső térben – minden, ami a Mercedes-Benz coupéit minden időben dizájnikonná változtatja.