Stílusos és sportos



A vadonatúj Mercedes-Benz E-osztály Coupé klasszikus kupé-arányaival, letisztult formatervezésével és rendkívül magas szintű komfortjával a Gran Turismo modellek hagyományos tulajdonságait a legmodernebb technikával ötvözi. Természetesen az új E-osztálytól örökölt csúcsmodern extrákat is megtaláljuk a fedélzeten, mint például a teljes okostelefon-integráció, a szélesvásznú vezetőfülke, valamint az asszisztens rendszerek legújabb generációja. A kiemelkedő vezetési élményről az erőteljes, de takarékos motorok, valamint a  komfortos, de egyben sportos futóművek gondoskodnak.

Az új Mercedes-Benz E-osztály modellcsaládját, amelyet eddig a limuzin, az AllTerrain és a T-modell alkotott, mostantól egy négyszemélyes Coupé egészíti ki. Az újdonság ugyanúgy szól a szívhez, mint az észhez, megtestesül benne a modern luxus, az agilis sportosság és a csúcstechnológia. A technikai alapokat a limuzin biztosítja, azonban a formaterv tekintetében az újdonság saját a Mercedes-Benz Coupé modelljeinek formanyelvét követi; tökéletes arányaival és letisztult vonalvezetésével elegánsan sportos, és minden porcikájából sugárzik a prémium luxus.

Az orr-részt a sport hűtőrács, a részletesen kidolgozott lámpatestek, a központi csillag és a ‘powerdome’ domborulatokkal ellátott hosszú motorháztető határozza meg, a klasszikus Coupé-arányok pedig az izmos hátsóban teljesednek ki. A keret nélküli ablakok és a B-oszlop elhagyása a sportosságot fokozza. Szintúgy jellemző a Mercedes Coupé modelljeire a lapos, elnyújtott kialakítású kétrészes LED-es hátsó lámpa, amely a LED MULTIBEAM fényszórórendszer megrendelése esetén egy világpremierrel, a köszöntő funkcióval szolgál: a jármű nyitásakor és zárásakor egy LED-es fényjátékkal üdvözli a modell vezetőjét. Ezzel párhuzamosan természetesen az első fényszórók kék színű üdvözlő funkciója is megmarad.

Az E-osztály Coupé utasterében összefonódnak a sportos érzelmek a luxussal és az intelligenciával. A közös borítóüveg alatt lévő két, opcionálisan elérhető, 12,3 hüvelykes kijelző –, mely ebben a szegmensben egyedülálló –, szélesvásznú vezetőfülkét alkot, és a megjelenítés tekintetében három stílus közül is választhatunk. A belépőmodell műszercsoportját két körműszer és köztük egy 17,8 cm-es színes kijelző, valamint tőlük jobbra egy 21,3 cm átmérőjű központi kijelző alkotja, amelyeket egy közös, fényes zongoralakk hatású keret borít. A sportos hangulatot hivatottak fokozni a részletesen kidolgozott, turbinahajtóművet idéző szellőzőrostélyok. Akárcsak az egész E-osztály családban, úgy természetesen itt is megtaláljuk az érintésre érzékeny Touch Control gombokat a kormánykeréken, melyekkel intuitív módon vezérelhetjük a műszercsoportot és a multimédiás rendszert. A vezérlés továbbá a kézírást is felismerő érintőpad, a középkonzoli kontroller, a dedikált funkciógombok, valamint a LINGUATRONIC beszédvezérlés segítségével is történhet.

Az E-osztály Coupé mívesen kidolgozott ülései nem csupán szépek, de kényelmesek, a luxushangulatról pedig számos csúcsminőségű részletmegoldás is gondoskodik. A felhasznált anyagok, a legapróbb részleteikig kidolgozott formák, valamint az ízléses színösszeállítások együttesen egyszerre sportos és elegáns aurát teremtenek. Az exkluzivitás mindenekelőtt az opcionális yachting kék - macchiato bézs színkombinációban teljesedik ki, valódi yacht-hangulatot idézve. Továbbá két ‘saját’ fabetétet, egy világos nyílt pórusút és egy fényeset álmodtak meg a tervezők az E-osztály Coupé számára. A belső világításnál kizárólag hosszú élettartamú és energiatakarékos LED technológiát használtak a tervezők, opcionálisan pedig 64 színben állítható hangulatvilágítás rendelhető.

A felszereltség tekintetében már az AVANTGARDE belépőszint is lélegzetelállító, az AMG Line pedig opcionálisan áll rendelkezésre. Utóbbi többek között a lökhárítók és az oldalsó küszöbök kialakításában, valamint a lyuggatott első fékekben tér el az alapváltozattól, továbbá nagyobb AMG stílusú könnyűfém keréktárcsákkal érkezik. A csomaghoz belül ARTICO/DINAMICA kárpitozás tartozik. A különböző felszereltség stílusokhoz a sajátos színvilág mellett egyedi üléskialakítások és varrások tartoznak, az AMG Line például kontrasztos, fekete-vörös vagy fekete-fehér bőrkárpitozással hangsúlyozza a sportos hangulatot. A külső fényezéseket természetesen a belső színösszeállításokhoz hangolták a tervezők.

Nagyobb karosszéria, még több luxus

Az új E-osztály Coupé a maga 4826 mm-es hosszával, 186 cm-es szélességével és 1,43 méteres magasságával minden dimenziót tekintve lényegesen nagyobb elődjénél. Továbbá a tengelytávolság, valamint az első-hátsó nyomtáv (1605, illetve 1609 mm) is megnőtt. Mindezeknek hála az utastérben jelentős mértékben javult a helykínálat, mind az első, mind pedig a hátsó sorban magas szintű kényelmet biztosít a modell.

Nagy teljesítmény, csúcstechnológiával ötvözve

A kiváló menetteljesítményről és a vezetési élményről erőteljes, de hatékony benzin- és dízelmotorok gondoskodnak, amelyek kivétel nélkül ECO Start-Stop rendszerrel vannak felszerelve, és teljesítik az Euro6-os károsanyag-kibocsátási szabványokat. A kínálatban egy vadonatúj négyhengeres dízelmotort is találunk.

A piaci starttal egy időben 184 és 333 lóerő közötti teljesítményspektrumot fed le a paletta, de később további motorok érkezése várható, és rövidesen a 4MATIC összkerékhajtáshoz is a jelenlegi kínálatnál is nagyobb választékban áll rendelkezésre motorválaszték.

A friss fejlesztésű kétliteres, négyhengeres dízelmotor 194 lóerős teljesítményre képes, mindemellett pedig csupán 4,0 literes NEFZ ciklus szerinti átlagfogyasztással és 106 g/km-es széndioxid-kibocsátással büszkélkedhet az E 220 d változatban. Az egylépcsős, változó geometriájú turbófeltöltéssel dolgozó motor járáskultúrája mindemellett egyedülállóan finom.

 

E 220 d

E 200

E 300

E 400 4MATIC

Hengerszám/ - elrendezés

4/soros

4/soros

4/soros

6/V

Hengerűrtartalom (cm3)

1.950

1.991

1.991

2.996

Csúcsteljesítmény

(kW/lóerő, 1/percnél)

143/194, 3.800

135/184, 5.500

180/245, 5.500

245/333, 5.250 – 6.000

Max. forgatónyomaték

(Nm, 1/percnél)

400,
1.600 - 2.800

300,

1.200 - 4.000

370,
1.400 - 4.400

480,
1.600 – 4.000

Vegyes, NEFZ ciklus szerinti fogyasztás

(l/100 km)

4,0

6,0

6,4

8,1

Vegyes CO2-kibocsátás (g/km)

106

136

147

183

Gyorsulás

0-100 km/h (s)

7,4

7,8

6,4

5,3

Végsebesség (km/h)

242

240

250*

250*

*elektronikusan korlátozva

A piaci bevezetéskor az összes elérhető motorhoz szériában kapcsolódik a Mercedes-Benz 9G-TRONIC automataváltója, amely gyors kapcsolásokat, kiemelkedő komfortot és alacsony fordulatszámokat illetve fogyasztást biztosít.

Futómű: egyszerre sportos és kényelmes

Az új E-osztály Coupé futóműve kanyargós úton fantasztikus vezetési élménnyel örvendezteti meg sofőrjét, mindemellett viszont magas szintű menetkényelemről gondoskodik. Szériában DIRECT CONTROL futóművel érkezik a Coupé, ami 15 mm-rel lejjebb van ültetve a limuzin futóművéhez képest. Opcionálisan elérhető a DYNAMIC BODY CONTROL futómű állítható lengéscsillapítással, szintén alacsonyabb hasmagassággal. Ebben az esetben a szériával járó DYNAMIC SELECT rendszerrel a futómű beállításait befolyásolhatjuk: a “Comfort”, “Sport” és a “Sport+” hangolások széles beállítási skálát tesznek lehetővé.

Az E-osztály Coupé modellekhez továbbá elérhetővé vált a többkamrás légrugózás. A hátul 3-3, míg elöl 2-2 különböző méretű levegőkamra révén három fokozatban lehet állítani a csillapítás keménységét. Ezáltal alacsonyabb sebességtartományban lágy rugózás válik lehetővé, miközben nagyobb tempónál kiváló stabilitásra számíthatunk. A rendszert folyamatos, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás egészíti ki. A DYNAMIC SELECT kapcsolóval az AIR BODY CONTROL légrugózás esetében ötféle beállítás, a “Comfort”, az “ECO”, a “Sport”, a “Sport+” és az “Individual” közül választhatunk.

Teljes okostelefon-integráció

A COMAND Online multimédia rendszerrel felszerelt E-osztály Coupé modellek új szintet nyitnak a digitalizáció és kapcsolódás tekintetében. A rendszerhez teljes okostelefon-integráció tartozik, többek között kapacitív antenna-kapcsolattal, és vezeték nélküli töltési lehetőséggel. A COMAND Online technológiai arzenáljában az Apple CarPlay® és az Android Auto™ funkció is megtalálható.

A csúcsot képviselő COMAND Online-on kívül az Audio 20 USB és Audio 20 GPS multimédiás rendszerek állnak rendelkezésre. A COMAND Online-hoz hasonlóan fel vannak szerelve Bluetooth®-os telefon-kihangosítóval, továbbá egy adatforgalomra képes SIM-kártyával ellátott mobiltelefonnal összekapcsolva interneteléréssel is rendelkeznek. A COMAND Online ezen felül internetmegosztás (ún. Hotspot) funkcióra is képes.

Az E-osztály innovációi a fedélzeten

Az aktuális E-osztály modellcsalád tagjaként az új Coupé is jelentősen intelligensebb elődjénél. Az E-osztály összes olyan technológiai megoldása megtalálható a fedélzeten, amelyek az E-osztályt a világ legintelligensebb üzleti limuzinjává tették. Például a széria felszerelt az Aktív fék asszisztenssel, ami felismert balesetveszély esetén figyelmezteti, és segíti a fékezésben a járművezetőt, továbbá szükség szerint autonóm fékezésre képes. A lassan haladó, lassító, vagy álló járműveken felül azokat az autó útját keresztező gyalogosokat is fel képes ismerni, akik a jármű előtti veszélyzónán belül tartózkodnak.

A további technológiai bravúrok közé tartozik például a DRIVE PILOT, ezzel a rendszerrel a Mercedes-Benz megtette a következő lépést a teljesen autonóm közlekedés irányába. A DRIVE PILOT az eddigi DISTRONIC követési távolságtartó rendszerrel ellentétben nem csupán a követési távolságot képes szabályozni, hanem megfelelő körülmények között követni is tudja az előttünk haladó járművet, egészen 210 km/h sebességig.

Szintén újdonság a Remote Park-Pilot távirányítós parkolási asszisztens. A rendszer első ízben teszi lehetővé az autó kívülről, egy okostelefonról történő irányítását a parkolások során, és az automatikus be-/kiparkolás révén nagyon szűk parkolóhelyek esetében is komfortos ki-/beszállást szavatol.

Mindezeken felül az új E-osztály Coupé természetesen számos további intelligens technológiával büszkélkedhet. Érdemes megemlíteni például a nagyfelbontású MULTIBEAM LED fényszórórendszert, vagy a MAGIC VISION CONTROL ablaktörlő-/mosó rendszert. Előbbi fényszórónként 84 darab nagy teljesítményű, különálló LED-del büszkélkedhet, amelyeket a közlekedési helyzeteknek megfelelően egyenként, rendkívül precízen képes irányítani a vezérlés, ezáltal minden időjárási körülmény és útviszony esetén kiváló megvilágítást tesz lehetővé a járművezető számára, a szembejövők elvakítása nélkül. A MAGIC VISION CONTROL szintén a tökéletes kilátást szolgálja. Az intelligens és hatékony szélvédőmosó-, törlő berendezés lényege, hogy közvetlenül az ablaktörlőlapátokba vannak integrálva a szélvédőmosók, ezáltal a szélvédő mosása nem a szokásos módon, a járművezető látását korlátozva történik, hanem a rendszer mindkét irányban közvetlenül az ablaktörlőlapátokhoz adagolja a mosófolyadékot.

Hosszú évtizedekre visszanyúló tradíció

Az E-osztály modellcsaládjának legfiatalabb, egyszerre exkluzív és sportos Coupé tagja közel 50 éves történelemre tekinthet vissza. Az újdonság ősét a Mercedes-Benz 1968-ban mutatta be, amelyet számos további modellsorozat követett, a ’90-es évektől a 2000-es évek végéig CLK elnevezéssel. Az összes generációban magas szinten fonódott össze az agilis sportosság az időtlen formatervezéssel, a modern luxussal és az exkluzivitással.

A  Pappas Auto hírlevelében hónapról hónapra informáljuk Önt e-mailben aktuális ajánlatainkról, izgalmas termékújdonságainkról, szerviz-akcióinkról és legújabb híreinkről.

Célunk, hogy segítsük az Ön személyes dinamizmusát, illetve mobilitásának megőrzését a mindennapok során – hiszen erre kötelez minket szlogenünk: Klasszisokkal vezet.
 

A Pappas Auto Hírlevél regisztrációját az alábbi űrlap kitöltésével egyszerűen és gyorsan megteheti.

 

Regisztráció
Személyes adatok
/