Salzburg tartomány

Salzburg tartomány


PEZSGŐ VAGY MENTES?
„Vizes” kirándulóhelyek és fürdők a salzburgi régiók gazdag élményvilágában

Miért éppen Salzburg tartományba (SalzburgerLand) menjünk vitorlázni, szörfözni, szörfdeszkán evezni, csónakázni? Mert itt csodálatosan szép táj fogja körül a számtalan tavat és fürdőt, közelükben pedig számtalan más nevezetesség, látnivaló található. Ha az alpesi régiók magashegyi tavaihoz, például a Salzburgi Lungau UNESCO bioszféra rezervátum több mint 60 tengerszemének valamelyikéhez kirándulunk, egyszerre lehet részünk a túrázás, a fürdés és az alpesi panorámák élményében. Nem hiába vonzza a kirándulókat a Bad Gastein-i Reedsee, a kleinarli Tappenkarsee sem, a kapruni magashegyi víztározókról nem is beszélve.

Kajakozás, vadvízi evezés a szurdokokban, a vízesések, termálvizes kúrák és élményfürdők Gasteinben, ahova már több mint száz évvel ezelőtt koronás fők és sejkek jártak a különleges gyógyvíz miatt. „Pezsgő és mentes” élmények lépten-nyomon, a Fuschlsee vizén dereglyézéstől a világ legnagyobb vízvezető barlangjának felfedezéséig!

 

Részletes információ: salzburgerland.com

Zell am See-Kaprun régió a salzburgi Pinzgau körzetben


Pezsgő vagy mentes? Zell am See-Kaprun régióban izgalmas és nyugalmas időtöltések széles választéka csábít, mindig vízközelben. Strandolás és a vízi sportok az ivóvízminőségű Zelli-tónál. Jóga a vizen, SUP-szörfdeszkán egyensúlyozva. Vadvízi evezés a Salzach és a Saalach folyókon. Sétahajózás a tavon, este lézershow a víz fölött.

A biztonságosan bejárható, látványos Sigmund Thun-szurdokban rohanó víz és a kapruni magashegyi víztározók fenséges víztükre. Hó és jég a Kitzsteinhorn csúcsánál. Páratlan panoráma és háromezres csúcsok élménybirodalma több mint háromezer méterrel a tengerszint fölött. Három felvonó visz föl a gleccserhez. Keddenként négy éghajlati övezet túrája a Kitzsteinhornra, a nemzeti park természetvédelmi őreivel.  

Gyógynövénytúrák, jóga az alpesi réten, e-motocross gyerekeknek, kalandjátszóterek, túra- és bringaútvonalak – Zell am See „házi hegyei“, a Schmittenhöhe és a Maiskogel is sokféle aktív szabadidős lehetőséget kínál.

 

Részletes információ: zellamsee-kaprun.com

 

Hotel Neue Post ****


Zell am See óvárosának szívében, két percre a Zelli-tótól

A több száz éves múltra visszatekintő szállodától két percre esik a Schmittenhöhe-re közlekedő hegyi felvonó és a vasútállomás. Pár lépésnyire a sétálóutcák butikjai, kávéházai, festői zugai várnak felfedezésre. A hangulatos, lakályos, kényelmes szálloda a kastélypark mellett áll, de saját kertje is van, napozóterasszal és úszómedencével.

A HOTEL NEUE POST**** vendégei szívesen töltik idejüket az üvegtetős hallban, a bárban és a kávézóban, melynek teraszáról csodálatos kilátás nyílik a hófödte alpesi csúcsokra. A szálláskínálat kellemesen változatos: kedvező árszabású kétágyas szobák, 95 m2-es, nyitott kandallós luxus lakosztály 40 m2-es, déli fekvésű balkonnal, lakosztályok konyha sarokkal, apartmanok önellátó üdülőknek. 2017. május 16. – október 15.: Hetente három estén 22:00 órai kezdettel zenés lézershow a Zelli-tónál, megtekintése ingyenes.

A Pappas-hírlevélen keresztül havonta értesítjük a régió újdonságairól, a szálloda ajánlatairól!

Részletes információ: neuepost.at