Kia Optima

Minőség inspirálta, innováció ihlette

A kívül-belül felfrissített dizájn mellett két új erőforrás is debütál az új Optimában. Az Optima egyik új motorja az U3-sorozatú 1,6 l-es közös csöves (CRDi) turbódízel 136 LE-vel (320 Nm). A másik újdonság az 1,6-os, közvetlen befecskendezéses és turbós benzines (T-GDi) megjelenése: ez itt 180 LE-t teljesít. Az Optima külsején újak a lökhárítók, valamint az első- és hátsó lámpák is.

A "tigrisorr" hűtőmaszk minden modellváltozaton felfrissült, fényes króm keretezi, a rendelhető színek listája is megújult. Az új Optimához 7,0 vagy 8,0 colos központi érintőképernyő kapható, navigációs rendszerrel és a TomTom által kifejlesztett Kia Connected Services programmal. A rendszer része az Apple CarPlay™ és az Android Auto™, így az okostelefonok konnektivitása teljes. Az Optimához fejlett biztonsági rendszerek is elérhetők: gyalogosfelismerős automata vészfék asszisztens (FCA) sávtartó (LKA); automata távfény-kapcsoló (HBA), és kanyarfénnyel is kiegészített, teljesen LED-es világítás. Mindezekkel kiegészítve az új Optima osztályának egyik legbiztonságosabb modellje. A felfrissített Optima szedán és kombi karosszéria-változatban is elérhető. 

Európa 20 legjobb márkaképviseletét tömörítő elit csapat tagjaként és a Pappas névhez hűen, törekszünk Önnek megbízhatóan, mindent egy kézből, kedvezményesen biztosítani. 

DIZÁJN Sikerre tervezve

Innovatív dizájn

Az új Kia Optima új fejezetet nyit a dizájn történetében. Európai dizájnereink segítségével alkottuk meg a belső stílus, az újszerű megjelenés és a fejlett technológiák harmóniáját. Az eredmény: egy limuzin, amellyel új szintre léphet.

Merész külső

Karizma és erőteljes vonalak; az új Kia Optima magára vonja a tekinteteket, bármerre is jár. Álló helyzetben összetéveszthetetlen, köszönhetően a “tigrisorr” hűtőrácsnak, az éles vonalaknak és nyúlánk sziluettnek. Ledes fényszórókkal mutatja az utat, és hátul is ledes lámpák díszítik. Lenyűgöző megjelenése életre kel az úton.

Videók


Kifinomult utastér

A kivételes stílus az utastérben is folytatódik. Nem meglepő, hogy az új Kia Optima utastere épp oly lenyűgöző, mint a külseje. Modern, tágas, csúcsminőségű – és ez csak néhány jelző azok közül, amelyek eszébe juthatnak.

 

Csúcsminőségű alapanyagok

Az előkelő atmoszférájú és tágas utastérben kiváló minőségű bőrrel kárpitozott ülések várják. A részletekre való odafigyelés a gondosan kiválasztott, puha érintésű anyagoktól a természetes színekig és az ízléses díszítőelemekig mindenben megmutatkozik.

Sofőrre tervezett belső

Az ergonómia lényege, hogy mindent könnyen megtaláljon. Egy gyors pillantás az innovatív műszerfalra – vagy a testre szabható kontroll panelre – és minden szükséges információhoz hozzájut. Fontos találkozóra tart? Csak írja be az úti célját és bízza magát a navigációra, mely az alapfelszereltség része.

Kényelem

Minden ülés fűtött, állítható hőfokkal, és az első ülések szellőztető rendszere a levegő keringetésével gondoskodik komfortjáról. Válassza ki a belső elemek színeit és anyagát, hogy az megfeleljen igényeinek. Ha az Optimáját intelligens csomagtérajtóval rendeli, akkor kéz nélkül nyithatja ki a csomagtartót.

Hangulatvilágítás

Kapcsolja be a hangulatvilágítást körben a műszerfalon és az ajtókon! Válasszon hatféle szín közül hangulatának megfelelően.

VEZETŐTÁMOGATÁS


Adaptív fényszórók

Az új Kia Optima ledes fényszórói hatékonyan világítják meg az utat Ön előtt. A Dinamikus Fényszóró Asszisztens (DLBA) a fényt a kanyar irányába fordítja, hogy Ön még jobban lásson. Az autó hátulját is ledes lámpák díszítik.

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

Intelligens technológiai megoldásunk, a Távolsági Fényszóró Asszisztens (HBA) érzékeli az Ön előtt haladó autók fényszóróit illetve hátsó lámpáit, és ennek megfelelően állítja autója távolsági és a tompított fényszóróinak erejét. Mindez megnövekedett biztonságot és kényelmesebb utazást biztosít.

Intelligens Parkolást Segítő Rendszer (SPA)

Igen, a parkolás lehet egyszerű. A választható Intelligens Parkolást Segítő Rendszer (SPA) szenzorai felmérik a parkolóhelyet, majd a kormány a helyére manőverezi az autót. Párhuzamos és merőleges parkolásra is alkalmas, a rendszer pedig akkor is segít, amikor eljön az indulás ideje. Önnek annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet és kezeli a váltót.

 

Panoráma Monitor (AVM)

Az intuitív Panoráma Monitor (AVM) széles, madártávlati látványt biztosít az új Kia Optimáját körülvevő térről. Hogyan? Négy nagylátószögű kamera képeinek kombinálásával, melyek az autó elején, hátulján és két oldalán helyezkednek el.

TECHNOLÓGIA ÉS BIZTONSÁG

DRIVE WiSE

Fedezze fel a DRIVE WiSE-t, a Kia vezetőtámogató technológiáját1 , mely odafigyel a veszélyekre és segíti önt a biztonságos vezetésben. A kevesebb aggodalomért és nagyon vezetés élményért.

Ráfutásos Ütközéselkerülő Támogatás (FCA)

Biztos, ami biztos, az Autonóm Vészfékrendszer(2) segít az autó megállításában. Az autó külsején elhelyezett, nagy hatótávolságú radarok és a szélvédőn található kamerák észlelik az útjába kerülő gyalogosokat illetve autókat, és azonnali megállásra utasítják az autót. Segítségével elkerülhetők a potenciális ütközések, és segít biztonsága megőrzésében.

Figyelmeztető rendszer

Szabaduljon meg a holttér rejtette veszélyektől intelligens technológiai megoldásunk, a Holttéri ütközésveszélyre figyelmeztetés (BCW) segítségével. Az oldalsó tükrökben vizuális jelzés figyelmezteti Önt, ha egy másik autó a holtterébe kerül. Amikor az új Kia Optimával tolat, a Mögöttes keresztirányú ütközésveszélyre figyelmeztetés (RCCW) jelzést ad, amennyiben valami az autó mögé kerül.

Inntelligens Sebességkorlátozást kijelző rendszer (ISLW)

Figyelje a sebességhatárt: a Inntelligens Sebességkorlátozást kijelző rendszer (ISLW) azonosítja a jelzéseket és a műszerfalon mutatja a maximális sebességet. Figyelembe veszi a napszakot és az időjárást is, amennyiben azok módosítanak a sebességhatárokon.

Sávtartó asszisztens (LKA)

Abban az esetben, ha elhagyni készül a sávot, az innovatív Sávtartó Asszisztens (LKA) figyelmezteti Önt és segítségére siet. Egy sor vizuális és hallható jelzés szolgál a figyelmeztetésre. Ha szükséges, az autó szervokormány rendszere enyhe ellenkormányzást is végez, hogy a sávban tartsa az autót.

Adaptív Sebességtartó Automatika Stop &Go rendszerrel

Az Adaptív Sebességtartó Automatika Stop & Go rendszerrel (SCC, S&G) radarok segítségével figyeli az Ön előtt haladó távolságát. A biztonságos távolságnak megfelelően automatikusan gyorsít és lassít, ha kell, így tartva a távolságot és a sebességet.

Passzív biztonság

Számos biztonsági funkció már alapfelszereltségként megtalálható az új Kia Optimában. Ütközés esetén Ön és utasainak védelmét, két első, két oldalsó, két függönylégzsák, illetve vezető oldali térdlégzsák látja el. Ráadásul az autó megerősített karosszériája könnyebb, erősebb és biztonságosabb, mint valaha.

Vezető éberség figyelmeztetés

A Vezető éberség figyelmeztetés (DAW) a kormányzás, irányjelzés, gyorsítás és utazási idő alapján érzékeli, ha koncentrációja csökken. Ha figyelmének szintje alacsony, audiovizuális jelekkel figyelmezteti Önt.

KAPCSOLÓDÁS

Mobilan csatlakoztatva

Maradjon kapcsolatban a TomTom Élő Szolgáltatások által üzemeltetett és az Android Auto™ és Apple CarPlay™ 5 által támogatott Kia Online Szolgáltatásokkal. Tájékozódjon a benzinkutakról, parkolási lehetőségekről, sebességkorlátozásokról és időjárásról.3,4 Használja kedvenc funkcióit és élvezze a gyönyörű hangzást.

Vezetéknélküli töltés

Lemerülő akkumulátor? Semmi probléma: helyezze az erre alkalmas mobiltelefonját a konzolon található tálcára és töltse vezeték nélkül.6 Amikor kiszáll az autóból, a rendszer figyelmezteti, hogy a készülék a töltőn maradt. Csatlakoztatná telefonját? A tálca mellett USB és AUX aljzatokat is elhelyeztünk.

Prémium hangrendszer

Zene füleinek. Az választható, magas feszültségű, 590 wattos Harman/KardonTM prémium hangrendszer 10 hangszóróval, külső erősítővel, és Clari-FiTM zene visszaállító technológiával rendelkezik. A QuantumLogic Sorround által létrehozott példátlan térhatású hangzás mellett nem számít a hang forrása. Személyes koncertterem vagy autó? Szerintünk mindkettő.

DINAMIKUS VEZETÉS

Hatékony motorok

Válassza az új, 136 lóerős dízel 1.6 CDRi-t vagy a kétféle benzines motor egyikét: a 163 lóerős 2.0 MPI és az új, 180 lóerős 1.6 T-Gdi-t. Mindegyik motor a teljesítmény és hatékonyság tökéletes kombinációját nyújtja, és megfelel az Euro 6d TEMP szabványnak.

Duplakuplungos sebességváltó

Válassza a 7 fokozatú duplakuplungos váltót a simább és erőteljesebb gyorsulás, valamint a jobb fogyasztás érdekében. Az üzemanyag-takarékos start-stop technológia leállítja a motort, amikor a lámpánál várakozik. Ha a jelzőlámpa zöldre vált, csak lépjen a gázpedálra és már indulhat is.

Elektromos szabályozású felfüggesztés

Simább vezetés, dinamikusabb kezelhetőség: az új Elektromos Szabályozású Felfüggesztést saját fejlesztésünk. A dízelmotoros járművek új szervokormánnyal rendelkeznek, melyet a saját elektromos motorja működtet. Növeli a dinamizmust és összehangolja autóját vezetési stílusával.

Sportosság

Az új Kia Optima GT Line formája határozott, merész és feltűnő. A sportosabb felfüggesztés és kormányzás élményéért csak Sport módra kell váltania.

Markáns külső

Sportos lökhárítóival és vagány részleteivel az új Optima GT Line vonzza a tekintetet. A fényes fekete tükörborítás, oldalsó betétek és stílusos légbeömlő nyílások tökéletes harmóniában vannak a jellegzetes tigrisorral, amit a 18 colos könnyűfém felnik és a dupla kipufogó tesz még karakteresebbé. Mindezt azoknak szánjuk, akik szeretnek kitűnni a tömegből.

Egyedi beltér

Üdvözöljük a stílusos kényelem világában! Puha tapintású anyagok, elegáns részletek, és állítható hangulatvilágítás fokozzák a sportos utazás élményét, ameddig a szem ellát. Az utasteret alumínium pedálok és a sportülések teszik még kifinomultabbá.

JOGI NYILATKOZAT

(1) DRIVE WiSE technologiák

Drive Wise technológiák támogató rendszerek, így nem mentesítik a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie. A Drive Wise technológiák nem az autó önálló módon történő vezetésére készültek. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(2) Ráfutásos Ütközéselkerülő Támogatás (FCA)

A Ráfutásos Ütközéselkerülő Támogatás (FCA) csupán támogató rendszer, így nem mentesíti a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet mindig biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie és őt terhelik a jogi következmények. Az FCA nem arra készült, hogy önálló módon vezesse az autót. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(3) Kia Online Szolgáltatások a TomTom Élő Szolgáltatások jóvoltából

A szolgáltatás 7 évig ingyenes, a navigáció első mobilhálózathoz történő csatlakozásától számítva. Amennyiben az első csatlakozás nem történik meg a vásárláskor, az időtartam a vásárlás és az üzembehelyezés közötti idővel csökken.

(4) Android Auto™ és Apple CarPlay™

A Kia Optima Android Auto™ és Apple CarPlay™ kompatibilis, úgy tervezve, hogy az 5.0-ás (Lollipop), vagy annál újabb Androiddal rendelkező készülékekkel működjön. Az Apple CarPlay™ iPhone 5 vagy annál újabb készülékekhez elérhető. Mindkét rendszer képes hangvezérlésre, így lehetővé teszi a sofőr számára, hogy kezeit a kormányon, szemét pedig mindig az úton tartsa. Az Android Auto™ a Google Inc. védjegye, míg az Apple CarPlay™ az Apple Inc. védjegye.

(5) TomTom sebességmérés figyelő szolgáltatás

A legtöbb kormány és helyi hatóság egyetért abban, hogy a TomTom sebességmérés figyelő szolgáltatás a vezetést biztonságosabbá teszi. A TomTom megfelel a helyi jogszabályoknak, és ahol szükséges, adaptálja a gyakorlatát.

(6) Vezetéknélküli töltés

A Vezetéknélküli töltés Qi technológiával ellátott telefonokkal vagy adapterekkel kompatibilis.

(7) 7 év garancia

Maximum 150.000 km gyártói garancia. Érvényes az EU tagállamokban (beleértve Norvégiát, Svájcot, Izlandot és Gibraltárt). A helyi feltételek szerint eltérések lehetnek a fényezésben vagy felszereltségben.

(8) 7 év térképfrissítés

A program csak azokat az új Kia modelleket foglalja magába, melyek gyárilag beépített LG navigációs eszközzel rendelkeznek, és 2013. február 28. után kerültek megvásárlásra. A frissítésért a márkaszervizek munkadíjat számíthatnak fel. A hét évre szóló térképfrissítés program hat térképfrissítést tartalmaz, hiszen a Kia járművek a legfrissebb elérhető térképpel kerülnek ki a gyárból. A navigációs rendszer garanciájára nincs hatással ez a program. A Kia nem vállal felelősséget a térképes adatok minőségéért, melyeket a térkép adatszolgáltatója, a HERE biztosít.

Műszaki adatok

-tól -ig
Teljesítmény (LE) 136 LE 245 LE
Teljesítmény (kw) 101 kW 180 kW
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) 4.2 l/100km 7.5 l/100km
CO2-kibocsátás 110 (g/km) 175 (g/km)


Kia Garancia

7 év garancia minden Kia modellre

*Kia 7 éves vagy 150.000 kilométeres gyártói garancia. Érvényes az EU-tagállamokban (valamint Norvégiában, Svájcban, Izlandon és Gibraltáron), a helyi (országos) feltételek szerint. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek márkakereskedéseinkben, illetve a www.kia.com/hu/garancia oldalon.

Garancia
Valamennyi feltüntetett induló ár az áfát, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Tesztvezetés jelentkezés
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

Ezt a weboldalt a reCAPTCHA védi és ennek megfelelően a weboldalon a Google Ireland Ltd. adatvédelmi szabályzata, továbbá használati feltételei érvényesek.

Letöltések


Letölthető árlista (PDF)

További linkek

A Kia Optima család prospektusa (PDF)
Kia Optima tartozék katalógus (PDF)
Kia Értékesítők
Kia-Pappas érvek
Árlista
Kia technikai bemutató videók
Akciós Kia modellek
StarRent - Flottakezelés
Hogyan működik?