Kia Optima kombi

Minőségi vezetés

A kívül-belül felfrissített dizájn mellett két új erőforrás is debütál az új Optimában. Az Optima egyik új motorja az U3-sorozatú 1,6 l-es közös csöves (CRDi) turbódízel 136 LE-vel (320 Nm). A másik újdonság az 1,6-os, közvetlen befecskendezéses és turbós benzines (T-GDi) megjelenése: ez itt 180 LE-t teljesít. Az Optima külsején újak a lökhárítók, valamint az első- és hátsó lámpák is. A "tigrisorr" hűtőmaszk minden modellváltozaton felfrissült, fényes króm keretezi, a rendelhető színek listája is megújult. 

Az új Optimához 7,0 vagy 8,0 colos központi érintőképernyő kapható, navigációs rendszerrel és a TomTom által kifejlesztett Kia Connected Services programmal. A rendszer része az Apple CarPlay™ és az Android Auto™, így az okostelefonok konnektivitása teljes. Az Optimához fejlett biztonsági rendszerek is elérhetők: gyalogosfelismerős automata vészfék asszisztens (FCA) sávtartó (LKA); automata távfény-kapcsoló (HBA), és kanyarfénnyel is kiegészített, teljesen LED-es világítás. Mindezekkel kiegészítve az új Optima osztályának egyik legbiztonságosabb modellje. A felfrissített Optima szedán és kombi karosszéria-változatban is elérhető. 

Európa 20 legjobb márkaképviseletét tömörítő elit csapat tagjaként és a Pappas névhez hűen, törekszünk Önnek megbízhatóan, mindent egy kézből, kedvezményesen biztosítani. 

DIZÁJN Hely az inspirációnak

Innovatív design

Az új Kia Optima SW a Kia dizájnjának új korát jelzi. Európai Dizájn Központunkban tervezőink a kifinomult stílus, a vizuális innováció és a fejlett funkcionalitás tökéletes egyensúlyával olyan SW-t hoztak létre, mely minden igényét kielégíti.

Dinamikus külső

Dinamikus oldalvonalaival, határozott vállaival és hosszú, áramvonalas tetejével az új Kia Optima SW után mindenki megfordul. Az utat a legmodernebb LED fényszórók világítják meg, hogy minden helyzetben tisztán lássa az Ön előtti teret. Kétség sem fér hozzá, hogy a praktikum és a design tökéletes harmóniára talált az új Kia Optima SW-ben.

Kifinomult beltér

Az utastérben is megfigyelhetőek az új Kia Optima SW külsejének irányvonalai. Egyszerre modern, kifinomult és tágas, ami úticéljától függetlenül garantálja kényelmét.

Videók


VARIÁLHATÓ BELTÉR Középpontban a vezető


Csúcsminőségű alapanyagok

Puha tapintású anyagok és prémium minőségű bőrülések várják a kifinomult, tágas, csendes utastérben. Az új hangulatvilágítás hatféle színnel világítja meg környezetét. Az előkelő megjelenés az ízléses részletekben rejlik. Hátul sötétített üvegek rejtik el utasait és csomagjait a kíváncsi szemek elöl.

Alkalmazkodó csomagtér

552 literes csomagtartóval könnyű csomagokat szállítani. Használja a csomagrögzítő síneket, hogy minden a helyén maradjon, vagy a hálót még biztonságosabb rögzítéshez. Hajtsa le a 40:20:40 arányban dönthető üléseket még több helyért, egyetlen gombnyomással.

Tágas csomagtér

Sok csomagja van? Itt rengeteg hely van. Akár 1 686 liter a hátsó ülések lehajtásával. Padlóba rejtett rekeszek és változatos tárolási lehetőségek várják. Egy 12 voltos csatlakozó és csomagtérvilágítás is a rendelkezésére áll.

A kényelem maximuma

Az Optima SW fűthető és hűthető ülésében kényelembe helyezheti magát.

Akár az egy- vagy két tónusú belteret, akár a szövet vagy  bőr kárpitot kedveli jobban, a döntés az Öné.

A maximális kényelem pedig akkor is jár, ha tele van a keze! Az Intelligens Csomagtérajtó automatikusan működésbe lép, amint érzékeli az Intelligens Kulcsot.

TECHNOLÓGIA ÉS BIZTONSÁG

DRIVE WiSE

Fedezze fel a DRIVE WISE technológiákat, a Kia vezetéstámogató technológiáinak jövőjét.
Innovációk, melyek szemmel tartják a veszélyt és biztonságosabbá teszik a vezetést. Ha kevesebb dolog miatt kell aggódnia, a vezetés valóban az élményről szólhat.

Intelligens Parkolássegítő Rendszer

Az Intelligens Parkolássegítő Rendszer (SPA) felismeri a parkolóhelyet,és be is parkol. Önnek mindössze annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet, és kezelje a váltót és a pedálokat. A kijelzőre tekintve pedig a 360 fokos kamerának köszönhetően láthatja, mi történik az autója körül.1

Ráfutásos Ütközéselkerülő Támogatás (FCA)

A Ráfutásos Ütközéselkerülő Támogatás (FCA) veszély esetén figyelmeztetéssel és automatikus fékezéssel segít a baleset elkerülésében, vagy mérséklésében. Az autó első lökhárítójára szerelt radar és a szélvédőre rögzített kamera együttesen figyeli többek között az olyan potenciális veszélyeket, mint a gyalogosok és más autók.1, 2

Vezetőtámogatás

A Sávtartó Asszisztens (LKA) speciális jelzésekkel figyelmezteti, és korrigálja is az Optima SW haladását, amennyiben autója jelzés nélkül kezd letérni sávjából. A műszerfalon a Sebességkorlátozást kijelző rendszer (ISLW) pedig jelzi a sebességkorlátozásokat.1

Körpanoráma

Amit nem lát, az veszélyt jelenthet. A Holttéri Ütközésveszélyre Figyelmeztetés (BCW) figyelmezteti, ha egy másik autó érkezik a holtterébe. A Mögöttes Keresztirányú Ütközésveszélyre Figyelmeztetés jelzi a közeledő autókat, ha Ön tolatva áll ki a parkolóhelyről.

Adaptív Sebességtartó Automatika Stop & Go rendszerrel

Az új Kia Optima SW Adaptív Sebességtartó Automatikája Stop & Go rendszerrel (SCC, S&G) még kényelmesebbé teszi a vezetést. A rendszer a sebességét módosítva állandó követési távolságot tart az előtte haladó jármű mögött.

Vezető Éberség Figyelmeztetés (DAW)

A Vezető éberség figyelmeztetés (DAW) a kormányzás, irányjelzés, gyorsítás és utazási idő alapján érzékeli, ha koncentrációja csökken. Ha figyelmének szintje alacsony, audiovizuális jelekkel figyelmezteti Önt.

Passzív biztonság

Számos biztonsági funkció már alapfelszereltségként megtalálható az új Kia Optimában. Ütközés esetén Ön és utasainak védelmét, két első, két oldalsó, két függönylégzsák, illetve vezető oldali térdlégzsák látja el. Ráadásul az autó megerősített karosszériája könnyebb, erősebb és biztonságosabb, mint valaha.

KAPCSOLÓDÁS

Mobilan csatlakoztatva

Maradjon kapcsolatban a TomTom Élő Szolgáltatások által üzemeltetett és az Android Auto™ és Apple CarPlay™ 5 által támogatott Kia Online Szolgáltatásokkal. Tájékozódjon a benzinkutakról, parkolási lehetőségekről, sebességkorlátozásokról és időjárásról.3,4 Használja kedvenc funkcióit és élvezze a gyönyörű hangzást.

Vezetéknélküli töltés

Lemerülő akkumulátor? Semmi probléma: helyezze az erre alkalmas mobiltelefonját a konzolon található tálcára és töltse vezeték nélkül.6 Amikor kiszáll az autóból, a rendszer figyelmezteti, hogy a készülék a töltőn maradt. Csatlakoztatná telefonját? A tálca mellett USB és AUX aljzatokat is elhelyeztünk.

Prémium hangrendszer

Zene füleinek. Az választható, magas feszültségű, 590 wattos Harman/KardonTM prémium hangrendszer 10 hangszóróval, külső erősítővel, és Clari-FiTM zene visszaállító technológiával rendelkezik. A QuantumLogic Sorround által létrehozott példátlan térhatású hangzás mellett nem számít a hang forrása. Személyes koncertterem vagy autó? Szerintünk mindkettő.

DINAMIKUS VEZETÉS

Hatékony motorok

Válassza az új, 136 lóerős dízel 1.6 CDRi-t vagy a kétféle benzines motor egyikét: a 163 lóerős 2.0 MPI és az új, 180 lóerős 1.6 T-Gdi-t. Mindegyik motor a teljesítmény és hatékonyság tökéletes kombinációját nyújtja, és megfelel az Euro 6d TEMP szabványnak.

Duplakuplungos sebességváltó

Válassza a 7 fokozatú duplakuplungos váltót a simább és erőteljesebb gyorsulás, valamint a jobb fogyasztás érdekében. Az üzemanyag-takarékos start-stop technológia leállítja a motort, amikor a lámpánál várakozik. Ha a jelzőlámpa zöldre vált, csak lépjen a gázpedálra és már indulhat is.

Elektromos szabályozású felfüggesztés

Simább vezetés, dinamikusabb kezelhetőség: az új Elektromos Szabályozású Felfüggesztést saját fejlesztésünk. A dízelmotoros járművek új szervokormánnyal rendelkeznek, melyet a saját elektromos motorja működtet. Növeli a dinamizmust és összehangolja autóját vezetési stílusával.

Első látásra lenyűgöző

Merész, karakteres megjelenés az elejétől a végéig, és közte is. Sportosabb vezetésért és felfüggesztésért kapcsolja be a Sport üzemmódot.

Látványos külső

Az új Kia Optima GT Line sportos lökhárítókat és kiegészítőket kapott, mint a fényes fekete tükörborítás, vagy oldalsó betétek. Tökéletes összhangban vannak a jellegzetes tigrisorral, a 18""-os könnyűfém felnikkel és a dupla kipufogóval: merész külső és egyedi stílus.

Ellenállhatatlan beltér

Nyissa ki az ajtót és üljön be a stílus és a kényelem világába. Finom tapintású anyagok és olyan egyedi részletek adják meg az utazás alaphangulatát, mint a hatféle megvilágítás. Fedezze fel a sportos formavilágot! Alumínium pedálok és sportos ülések várják.

 

JOGI NYILATKOZAT

(1) DRIVE WiSE technologiák

Drive Wise technológiák támogató rendszerek, így nem mentesítik a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie. A Drive Wise technológiák nem az autó önálló módon történő vezetésére készültek. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(2) Ráfutásos Ütközéselkerülő Támogatás (FCA)

A Ráfutásos Ütközéselkerülő Támogatás (FCA) csupán támogató rendszer, így nem mentesíti a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet mindig biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie és őt terhelik a jogi következmények. Az FCA nem arra készült, hogy önálló módon vezesse az autót. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(3) Kia Online Szolgáltatások a TomTom Élő Szolgáltatások jóvoltából

A szolgáltatás 7 évig ingyenes, a navigáció első mobilhálózathoz történő csatlakozásától számítva. Amennyiben az első csatlakozás nem történik meg a vásárláskor, az időtartam a vásárlás és az üzembehelyezés közötti idővel csökken.

(4) Android Auto™ és Apple CarPlay™

A Kia Optima Android Auto™ és Apple CarPlay™ kompatibilis, úgy tervezve, hogy az 5.0-ás (Lollipop), vagy annál újabb Androiddal rendelkező készülékekkel működjön. Az Apple CarPlay™ iPhone 5 vagy annál újabb készülékekhez elérhető. Mindkét rendszer képes hangvezérlésre, így lehetővé teszi a sofőr számára, hogy kezeit a kormányon, szemét pedig mindig az úton tartsa. Az Android Auto™ a Google Inc. védjegye, míg az Apple CarPlay™ az Apple Inc. védjegye.

(5) TomTom sebességmérés figyelő szolgáltatás

A legtöbb kormány és helyi hatóság egyetért abban, hogy a TomTom sebességmérés figyelő szolgáltatás a vezetést biztonságosabbá teszi. A TomTom megfelel a helyi jogszabályoknak, és ahol szükséges, adaptálja a gyakorlatát.

(6) Vezetéknélküli töltés

A Vezetéknélküli töltés Qi technológiával ellátott telefonokkal vagy adapterekkel kompatibilis.

(7) 7 év garancia

Maximum 150.000 km gyártói garancia. Érvényes az EU tagállamokban (beleértve Norvégiát, Svájcot, Izlandot és Gibraltárt). A helyi feltételek szerint eltérések lehetnek a fényezésben vagy felszereltségben.

(8) 7 év térképfrissítés

A program csak azokat az új Kia modelleket foglalja magába, melyek gyárilag beépített LG navigációs eszközzel rendelkeznek, és 2013. február 28. után kerültek megvásárlásra. A frissítésért a márkaszervizek munkadíjat számíthatnak fel. A hét évre szóló térképfrissítés program hat térképfrissítést tartalmaz, hiszen a Kia járművek a legfrissebb elérhető térképpel kerülnek ki a gyárból. A navigációs rendszer garanciájára nincs hatással ez a program. A Kia nem vállal felelősséget a térképes adatok minőségéért, melyeket a térkép adatszolgáltatója, a HERE biztosít.

Ajánlatok & akciók


Műszaki adatok

-tól -ig
Teljesítmény (LE) 136 LE 245 LE
Teljesítmény (kw) 101 kW 180 kW
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) 4.2 l/100km 7.5 l/100km
CO2-kibocsátás 110 (g/km) 175 (g/km)


Kia Garancia

7 év garancia minden Kia modellre

*Kia 7 éves vagy 150.000 kilométeres gyártói garancia. Érvényes az EU-tagállamokban (valamint Norvégiában, Svájcban, Izlandon és Gibraltáron), a helyi (országos) feltételek szerint. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek márkakereskedéseinkben, illetve a www.kia.com/hu/garancia oldalon.

Garancia
Valamennyi feltüntetett induló ár az áfát, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Tesztvezetés jelentkezés
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

Ezt a weboldalt a reCAPTCHA védi és ennek megfelelően a weboldalon a Google Ireland Ltd. adatvédelmi szabályzata, továbbá használati feltételei érvényesek.

Letöltések


Letölthető árlista (PDF)

További linkek

A Kia Optima család prospektusa (PDF)
Kia Optima tartozék katalógus (PDF)
Kia Értékesítők
Kia-Pappas érvek
Kia technikai bemutató videók
Akciós Kia modellek
StarRent - Flottakezelés
Hogyan működik?