Mercedes-Benz SL

Könnyű, atlétikus, fényűző

A teljesen új fejlesztésű SL immár 60 éves hagyományt folytat a Mercedes-Benznél. Az „SL“ rövidítés azóta is a sportosság, a stílus és a komfort ötvözetét, valamint az úttörő innovációt jelenti. Az új SL első ízben készül teljesen alumíniumból, súlya 140 kilogrammal kisebb az elődénél. Nagyszilárdságú könnyűfém nyerskarosszériája megteremti a sportosan élénk menettulajdonságok, valamint a példás gördülési- és menetkényelem alapját. A dinamikát új BlueDIRECT motorok fokozzák; ezek erősebbek, ugyanakkor 29 százalékot elérő mértékben takarékosabbak az előző nemzedéknél. Teljesen új a világon egyedülálló FrontBass rendszer, amely koncertteremmé varázsolja a nyitott vagy csukott luxus-sportkocsit, valamint a rendkívül hatékony adaptív MAGIC VISION CONTROL ablaktörlő-rendszer, amely az ablaktörlő mozgási irányától függetlenül, szükség szerint juttatja a vizet a szélvédőre.

Műszaki adatok

Kombinált üzemanyag-fogyasztás 8,6 - 10,1 l/100km
Városi üzemanyag-fogyasztás 11 - 14.3 l/100km
Országúti üzemanyag-fogyasztás 7.1 - 7.7 l/100km
CO2-kibocsátás 197 - 230 (g/km)
Teljesítmény 270 - 335 kW (367 - 455 LE)

Könnyűfém karosszéria


Az új alumínium nyerskarosszéria 110 kilóval könnyebb, mintha - az elődmodellhez hasonlóan - acéltechnológiával készülne. A kisebb tömeg jobb dinamikát és alacsonyabb fogyasztást is eredményez.Másként fogalmazva: a vezetés élvezete nő, a környezet terhelése pedig csökken. Az SL 350 (1.685 kg) 140 kilóval könnyebb.

Tudnivalók a Mercedes-Benz új SL-osztályról


A Mercedes-Benz SL új generációja szó szerint veszi a híres rövidítés, az "SL" (super-leicht) jelentését. A következetes súlycsökkentés - hasonlóan a névadó, az 1952-es könnyű fémszerkezetes ős-SL esetéhez - az SL-osztálynál is a kimagasló szerkezeti jellemzők kategóriájába tartozik. Ezen küldetés megvalósítása érdekében a Mercedes-Benz először készít nagyszériában teljesen alumínium karosszériát. Csak kevés alkatrész készül más anyagból. Az üzemanyagtartály mögötti terület burkolására a konstruktőrök az alumíniumnál is könnyebb magnéziumot alkalmazták. Az A-oszlopokba biztonsági okokból nagyszilárdságú acélcsöveket integráltak.

 

További információk: www.mercedes-benz.hu

Műszaki adatok

-tól -ig
model.detail.top-speed 250 model.detail.km/h 250 model.detail.km/h
Teljesítmény (LE) 367 LE 455 LE
Teljesítmény (kw) 270 kW 335 kW
Lökettérfogat 2996 global.ccm 4663 global.ccm
car.detail.car-details.torque 500 global.nm 700 global.nm
Hossz 4631 mm 4631 mm
Magasság 1314 mm 1315 mm
Szélesség 2099 mm 2099 mm
Megengedett összgördülő súly 360 kg 380 kg
Ajtók 2 2
Ülések száma 2 2
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) 8.6 l/100km 10.1 l/100km
Városi üzemanyag-fogyasztás 11 l/100km 14.3 l/100km
Országúti üzemanyag-fogyasztás 7.1 l/100km 7.7 l/100km
CO2-kibocsátás 197 (g/km) 230 (g/km)
Energia osztály E F


Mercedes-Benz - Integrált Szerviz Csomag

A Pappas Auto Magyarország Kft. az Integrált Szerviz Csomag szolgáltatást biztosítja

minden általa Magyarországon eladott, és más magyarországi felhatalmazott Mercedes-Benz márkakereskedő által eladott, új Mercedes-Benz személygépkocsihoz, amelyet 2012. február 1-jét követően helyeztek először forgalomba.

 

Garancia
Valamennyi feltüntetett induló ár az áfát, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

Letöltések


Letölthető árlista (PDF)

További linkek

Jármű konfigurátor
SL-osztály prospektus (PDF)