Mercedes-Benz SL

Könnyű, atlétikus, fényűző

A teljesen új fejlesztésű SL immár 60 éves hagyományt folytat a Mercedes-Benznél. Az „SL“ rövidítés azóta is a sportosság, a stílus és a komfort ötvözetét, valamint az úttörő innovációt jelenti. Az új SL első ízben készül teljesen alumíniumból, súlya 140 kilogrammal kisebb az elődénél. Nagyszilárdságú könnyűfém nyerskarosszériája megteremti a sportosan élénk menettulajdonságok, valamint a példás gördülési- és menetkényelem alapját. A dinamikát új BlueDIRECT motorok fokozzák; ezek erősebbek, ugyanakkor 29 százalékot elérő mértékben takarékosabbak az előző nemzedéknél. Teljesen új a világon egyedülálló FrontBass rendszer, amely koncertteremmé varázsolja a nyitott vagy csukott luxus-sportkocsit, valamint a rendkívül hatékony adaptív MAGIC VISION CONTROL ablaktörlő-rendszer, amely az ablaktörlő mozgási irányától függetlenül, szükség szerint juttatja a vizet a szélvédőre.

Újautó ajánlatok

Induló ár
32 547 510 Ft-tól
Valamennyi feltüntetett induló ár az áfát, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

Műszaki adatok

Kombinált üzemanyag-fogyasztás 8,2 - 11,7 l/100km
CO²-kibocsátás 188 - 268 (g/km)
Teljesítmény 270 - 420 kW (367 - 571 LE)

Könnyűfém karosszéria


Az új alumínium nyerskarosszéria 110 kilóval könnyebb, mintha - az elődmodellhez hasonlóan - acéltechnológiával készülne. A kisebb tömeg jobb dinamikát és alacsonyabb fogyasztást is eredményez.Másként fogalmazva: a vezetés élvezete nő, a környezet terhelése pedig csökken. Az SL 350 (1.685 kg) 140 kilóval könnyebb.

Tudnivalók a Mercedes-Benz új SL-osztályról


A Mercedes-Benz SL új generációja szó szerint veszi a híres rövidítés, az "SL" (super-leicht) jelentését. A következetes súlycsökkentés - hasonlóan a névadó, az 1952-es könnyű fémszerkezetes ős-SL esetéhez - az SL-osztálynál is a kimagasló szerkezeti jellemzők kategóriájába tartozik. Ezen küldetés megvalósítása érdekében a Mercedes-Benz először készít nagyszériában teljesen alumínium karosszériát. Csak kevés alkatrész készül más anyagból. Az üzemanyagtartály mögötti terület burkolására a konstruktőrök az alumíniumnál is könnyebb magnéziumot alkalmazták. Az A-oszlopokba biztonsági okokból nagyszilárdságú acélcsöveket integráltak.

 

További információk: www.mercedes-benz.hu