Mercedes-Benz Arocs

Másoknak építkezés, Önnek játszótér. Az Arocs 18-tól 41 tonnáig

Az Arocs robusztussága és nagy teherbíró képessége már a feladatorientált vezetőfülkéken is megmutatkozik. Ennek bizonyítéka a hosszú élettartamú, rendkívül ellenálló vezetőfülke-vázszerkezet, valamint a robusztus, erőteljes design. A rendkívül kényelmes vezetésről és munkavégzésről például három különböző műszerfalváltozat gondoskodik, amelyekhez multifunkciós kormány tartozik, de ezt szolgálja a Mercedes PowerShift 3 váltóautomatika és a széles, kényelmes ülések nagy választéka is. A kiemelkedő komfortot egyedülálló konnektivitás és olyan felszereltségek teszik tökéletessé, mint az új MirrorCam vagy az elektronikus rögzítőfék.

Műszaki adatok

Teljesítmény 175 - 460 kW (238 - 625 LE)

A 2300 mm széles vezetőfülke-változattal az Arocs minden tipikus építőipari alkalmazáshoz nagyon jó áttekinthetőséget és egyszerű, precíz kezelhetőséget nyújt. A lépcsőszerűen elhelyezett fellépő éppúgy megkönnyíti a munkát, mint a kezelőszervek ergonomikus elrendezése. Ezen kívül a közúti és a nagyobb komfortot igénylő alkalmazásokhoz 2500 mm széles L-vezetőfülkék rendelhetők.

Soha ne elégedjen meg kevesebbel! Kivéve a fogyasztást.

Az Arocs rendkívül üzemanyag-takarékos megoldást kínál Önnek, mert az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás egyúttal alacsonyabb összköltséget is jelent.

Üzemanyag-takarékos technika.

Minden Euro VI-os motor kitűnik alacsony fogyasztásával. Az alacsony fogyasztáshoz hozzájárulnak a fogyasztást csökkentő menetprogramok, az intelligens segédberendezések és a kifinomult aerodinamika is. Emellett a továbbfejlesztett Előrelátó hajtáslánc-felügyelet is segíti a rendkívül hatékony, üzemanyag-takarékos vezetési stílust az Arocsnál. Az opcióként rendelhető Multimedia Cockpit esetén az új MirrorCam1 gondoskodik az optimalizált aerodinamikáról, és ez szintén üzemanyagot takarít meg.

Tengelyek, sebességváltók, segédberendezések.

Az alacsony fogyasztáshoz a feladatorientált hátsótengely-áttételek és sebességváltók nagy választéka is hozzájárul. A rövid kapcsolási idők és a takarékos segédberendezések, mint pl. a szükséglet szerinti sűrítettlevegő-szabályozás valamint kormányszervó-szivattyú, szintén hozzájárulnak az alacsony fogyasztáshoz.

Az előnyök áttekintése.

 • Hiánytalan Euro VI-os motorválaszték: négy hengerűrtartalom-kategória, 18 teljesítményfokozat, 175 kW-tól (238 LE) 460 kW-ig (625 LE)
 • Alacsonyabb fogyasztás a takarékos, hatékony motoroknak és a rövid kapcsolási időknek köszönhetően
 • Feladatorientált hátsótengely-áttételek és sebességváltók
 • Fogyasztást csökkentő segédberendezések
 • Kifinomult aerodinamika

 

Munkahely, belső tér.

Akár először próbálja ki, akár régóta használja: az Arocs vezetőfülkéi megmutatják, milyen egy kitűnő, modern munkahely. A példamutató ergonómia, a magas fokú funkcionalitás és a számos új, praktikus részlet valóban megkönnyíti a nehéz munkát.

 • Az építőipar követelményeinek megfelelő, robusztus vezetőfülkék, akár 1,99 m-es maximális belső magassággal
 • Két vezetőfülke-szélesség: 2300 mm és 2500 mm, három vezetőfülkehossz: S-vezetőfülkék: 1700 mm, M-vezetőfülkék: 2000 mm, L-vezetőfülkék: 2300 mm
 • Két különböző magasságú motoralagút a 2300 mm széles vezetőfülkéknél: 170 mm és 320 mm
 • Sík padló: szériafelszereltség a 2500 mm széles vezetőfülkéknél, külön rendelhető a 2300 mm széles L-vezetőfülkéknél is
 • Hossz- és keresztirányban flexibilis lengőlépcső – billencseknél és betonkeverőknél szériafelszereltség
 • Háromrészes lökhárító, acél lökhárítóvégekkel a sérülések elleni védelemre, különös tekintettel a kisebb koccanásokra
 • Kapaszkodó a tetőn a szilárd tartáshoz, felmászáskor a rakomány ellenőrzéséhez
 • Extraként különleges védőberendezések rendelhetők, például a fényszórókhoz, a hűtőhöz, a motorhoz, valamint a fő tüzelőanyag-tartályhoz.