Unimog U 4023/5023

Extrém terepjáró

Bármilyen terepen kiváló. A legrosszabb talajon is biztonságos és megbízható. A tökéletes partner nehéz szállítási-, mentési-, és munkafeladatokhoz rendkívüli körülmények között.

Műszaki adatok

Teljesítmény 170 - 170 kW (231 - 231 LE)

Terepjáró képesség. Gázlóképesség.


Az Unimog U 4023/5023 terepjáró képességét még nem sikerült túlszárnyalni. Mély hó, árvíz, mocsár vagy törmelék – az Unimog személyzetet, anyagot és nehéz eszközt is gyorsan és biztosan visz bárhova. Mentési vagy katasztrófavédelmi bevetéseken, vagy például expedíciós járműként az Unimog mindig a sor elején megy. 
Az Unimog egyáltalán nem fél a víztől. Elárasztott terület vagy vízátfolyás nem akadály a számára. A tolócsöves hajtásláncnak, a kabintető magasságában elhelyezett légbeszívónak és a vízálló alkatrészeknek köszönhetően már a széria jármű gázlóképessége is 80 cm. A gázlóképességet növelő opcionális berendezéssel problémamentesen akár 1,20 m-es vízmélységet is biztonságosan és szárazon képes legyőzni, a víz vagy a finom homok behatolása okozta károktól mentesen.

Extrém munkához, extrém képességek.


Az Unimog U 4023/5023 egyedülálló terepjáró képességével minden konkurensét lesöpri a helyszínről. Világszerte. Erről a lenyűgöző teljesítményjellemzői gondoskodnak, pl. az utakon nagyfokú stabilitást, és a terepen rendkívüli csavarodást lehetővé tevő, rugalmas alváz, az átgondolt, mindkét tengelyen differenciálzárral ellátott összkerék-hajtási koncepció, valamint a rendkívüli hasmagasságot lehetővé tevő portáltengelyek.