Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Egy Mercedes-Benz mindig egy Mercedes-Benz

Az A-osztálytól a V-osztályig: egy Mercedes-benz mindig egy Mercedes-benz.


1886-ban személyautóink választéka még meglehetősen szerény volt. Mindössze egy autónk volt - az egyetlen autó a világon. A Benz Patent-Motorwagen. Aki ma Mercedes-Benz-t szeretne vezetni, választhat: az elegáns limuzinoktól az izgalmas coupékon át a sokoldalú egyterűekig számtalan változat közül. A legkülönbözőbb típuscsaládok, melyekben a legfontosabb mégis közös: legmagasabb elvárásainkat is teljesítik. Lapozzon bele a katalógusba - meg fogja látni: ritkán ilyen kellemes a csillagokat nézni.

A Mercedes-Benz modellpalettája rendkívül színesnek mondható:

  • Limuzinok a legmagasabb biztonsággal és kényelemmel
  • Sportos roadsterek és coupék
  • Kombik, tágas helykínálattal
  • Erőteljes terepjárók
  • Tágas transzporterek, buszok, és áruszállítók
  • Sokoldaló haszongépjárművek és teherautók
  • Komfortos szabadidő autók

A Mercedes-Benz immáron 127 éve a világ leginnovatívabb márkája

Amikor Gottlieb Daimler és Karl Benz az 1880-as években, egymástól függetlenül megalkották a magas fordulatszámú motort és az automobilt, lefektették a motorizált személyszállítás jövőjének alapkövét. Benz 1883 októberében megalapította a Benz & Co. céget Mannheimben; a Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) pedig 1890 novemberében alakult Cannstattban. Ma a Mercedes-Benzt a világ legsikeresebb autóipari márkájaként tartják számon. Tökéletes műszaki megoldásainak színvonala, innovációs ereje és a számtalan autóipari legenda - mint pl. a szárnyas ajtós 300 SL - egyedülállóvá teszik a márkát.

A Mercedes-csillag a leghíresebb autóipari emblémává vált, és egyben a világ egyik legismertebb márkajelzése is.

A Mercedes spanyol női név, és kegyelmet jelent


Emil Jellinek osztrák üzletember lányát is Mercedesnek hívták, akivel Bécs közelében Badenben lakott, amíg 1899-ben Nizzába nem költözött.

Jellinek haladó úriember volt, akit érdekelt a sport, és lelkesen rajongott a műszaki fejlődés vívmányai, kiváltképp az automobil iránt. Meggyőződése volt, hogy az automobil fogja meghatározni a jövőt. Már 1897-ben elutazott Cannstattba, hogy megrendelje első Daimler autóját, amely hat lóerős volt, szíjhajtású és kéthengeres. Miután átvette, hamar kiderült, hogy a 24 kilométer/órás csúcssebesség túl kevés. 40 kilométeres óránkénti sebességgel szeretett volna autózni, ezért megrendelt két Daimler Phoenixet. Az orrmotoros, nyolchengeres kocsikat 1898 szeptemberében szállították le. Üzletemberként Jellinek jó kapcsolatot ápolt a nemzetközi pénzügyi körökkel és az arisztokráciával is, így 1898-ban elkezdett Daimler automobilokat értékesíteni a társadalom felső rétegeinek. 1899-ben már tíz járművet rendelt a Daimlertől és ez a szám 1900-ban 29-re nőtt. Jellinek arra ösztönözte a Daimlert, hogy mind erősebb és gyorsabb járműveket készítsenek, amelyeket 1899-től versenyekre is benevezett – mindenekelőtt a Nizzai Hétre. Tízéves lánya után általában Mercedes alteregóval nevezett. Noha a név egyre ismertebbé vált az autórajongók körében, Jellinek eleinte csak a csapat vagy a sofőr neveként használta a "Mercedes"-t és nem márkanévként.

1900 áprilisának elején Jellinek megállapodást kötött a Daimlerrel autók és motorok értékesítéséről. Amikor döntés született egy új motor kifejlesztéséről, amely a „Daimler-Mercedes” nevet viseli, Jellinek alteregójából márkanév lett. Két héttel később Jellinek 36 autót rendelt, összesen 550 000 márka értékben – ez ma három millió eurónak felelne meg. Néhány héttel később újabb 36 autót rendelt, ezúttal nyolc lóerős motorral.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


A Mercedes-Benz Intelligent Drive az autózás új dimenziója, a komfort és a biztonság tökéletes összeolvadása. Extra gondoskodás Ön és utasai számára: Kamerák, radarok és egyéb érzékelők együtt figyelik az autó környezetét. A biztonsági és asszisztens rendszerek képesek felismerni a veszélyes helyzeteket, figyelmeztetik és segítik a vezetőt, szükség esetén pedig beavatkoznak.

Modellválasztó

Azonnal elérhető Mercedes-Benz modelleket keres?

327 Mercedes-Benz modellünk van jelenleg készleten

* Valamennyi feltüntetett induló ár az ÁFA-t, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.

A fényképen látható gépjármű illusztráció. A tájékoztatás nem teljes körű. Gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk.

A meghirdetett modellek részletes felszereltségéről kérjük tájékozódjon értékesítő munkatársainknál. A fenti tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlatnak, így nem fűződik hozzá ajánlati kötöttség sem.