Elektromobilitás a Mercedes-Benz haszongépjárműveknél

Gazdaságos elektromos hajtás, a jármű jól bevált erősségeivel kombinálva.

Legyen szó akár zárt áruszállító járművekről, mint az eVito vagy az eSprinter modellek, akár személyszállító járműről, mint az eVito Tourer vagy a teljesen elektromos V-osztályos EQV modellről, tökéletes megoldásokat kínálunk Önnek a kibocsátásmentes jövő felé vezető úton a személy- és áruszállítás terén. A Mercedes-Benz minden elektromos kishaszongépjármű modellje, így az eVito zárt áruszállító jármű. Az eVito Tourer, az eSprinter és az EQV annyira haladó szelleműek, amennyire azt a modern mobilitás megköveteli, és ugyanannyira funkcionális, biztonságos és kényelmes, ahogyan azt Ön a Mercedes-Benz modellek esetében már megszokhatta. 

Az eVito és eSprinter modellek használata abban az esetben ajánlott, ha az Ön járműve elsősorban városi forgalomban közlekedik, és tervezhető, gyakran ismétlődő útvonalakat jár be. A választásnál érdemes figyelembe venni a használati gyakoriságot és az egy feltöltéssel megtenni kívánt távolságot, hogy a mindennapokban is maximalizálni tudja járműve hatékonyságát.

Az EQV például az akár 350 km-es hatótávolságával  mindennapi használatra és hosszabb utakra egyaránt alkalmas egyterű limuzin. 

Mercedes-Benz haszongépjárművek elektromos meghajtással


eVito zárt áruszállító és Tourer

Az eVito modelleknél a rendkívül hatékony elektromotor teljesítménye 85 kW (116 LE). Az eVito zárt áruszállító haszongépjárműként kerül forgalomba helyezésre hatótávolsága akár 150 km. A telepített akkumulátor kapacitása 41 kWh, 7,2 kW töltőteljesíténnyel kb. 6 óra alatt tölthető fel 0-ról 100%-ra. Az eVito „hosszú“ és „extra hosszú“ kivitelben rendelhető. A 6,0 m3, illetve 6,6 m3 raktérfogat mellett semmilyen korlátozással nem kell számolni az elektromos hajtás miatt. A hosszú kivitelű járművek hasznos terhelhetősége max. 1015 kg, az extra hosszú kivitel esetén pedig max. 990 kg. 

 

eVito Tourer

A személygépjárműként forgalomba helyezett eVito Tourer (M1) teljesítménye 85 kW (116 LE), forgatónyomtéka 295 Nm, hatótávolsága pedig akár 149 km. A jármű „hosszú“ és „extra hosszú“ kivitelben elérhető. Tágas belső terében - maximálisan 8 ülőhellyel rendelkezik a vezetőülésen kívül.

Mercedes-Benz eSprinter

Az eSprinter tökéletes szállítójármű a tervezhető városi fuvarokhoz. Max. 85 kW (116 LE) teljesítményű, hatékony elektromos meghajtásával épp olyan megbízható, gazdaságos és rugalmas, ahogyan azt Ön egy Sprintertől már 25 éve elvárhatja. Emissziómentes hatótávolsága akár 157 km. Az eSprintert standard hosszban (A2) magas tetővel rendelheti meg. 11 m3-es rakterét az elektromos hajtás semmilyen formában nem korlátozza. A hasznos terhelhetőség max. 1022 kg a szériakivitelhez tartozó, illetve max. 868 kg az extraként rendelhető akkumulátorkapacitással.

Mercedes-Benz EQV

A Mercedes-Benz teljesen elektromos hajtású, egyterű limuzinja: ez az EQV. A speciálisan tervezett designelemek kívül-belül progresszív karaktert kölcsönöznek az egyterű limuzinnak. Az EQV azonban nem csak mutatós, hanem a kényelem és a biztonság szempontjából is verhetetlen – ahogyan azt a Mercedes-Benztől megszoktuk. Akár 353 km-es hatótávolságával ideálisan alkalmas shuttle szolgáltatásokra és hosszabb kirándulásokra.

További kérdései vannak? Állunk rendelkezésére!