Mercedes-AMG GT

Versenyzők alkották

Minden megvan benne, ami egy Mercedes-AMG modellt autentikus sportautóvá varázsol - a karakteres formatervtől kezdve, a fajtiszta motorsport-technológiákon keresztül az optimális súlyelosztásig. Mindebben tökéletes kiegészítést jelent a konzekvensen a menetdinamikára kihegyezett hajtáslánc.

1 készletről elérhető jármű

1
Új autó
1
Online foglalható

Műszaki adatok

Üzemanyag-fogyasztás 11.4 l/100km
model.detail.Verbrauch Innerorts 15.5 l/100km
model.detail.Verbrauch Außerorts 9.1 l/100km
CO²-kibocsátás 261 (g/km)
Teljesítmény 350 kW (476 LE)

Elöl könnyebb, mint hátul. Egy sportautó kitűnő teljesítménye az optimális súlyelosztáson alapszik. Az intelligens könnyűszerkezetes építési módnak és a kifinomult meghajtási koncepciónak köszönhetően az új Mercedes-AMG GT tömegközéppontját egy döntő lépéssel hátrább helyezte.

Ezt az optimalizált súlyelosztást, 47 : 53 arányban az első és a hátsó tengely között a transaxle építési mód valósítja meg. Ezáltal az első-középmotor egy rendkívül könnyű és nagy torziós merevségű karbon kardántengellyel van összekapcsolva a hátsó tengelyen elhelyezett duplakuplungos sebességváltóval.

Meghajtás – tiszta erő fémből, üzemanyagból és tudásból


Az erőteljes motorok a Mercedes-AMG-nél mindig rendkívül fontosak voltak. Tapasztalt mérnökök fejlesztik nagy odaadással és lelkesedéssel a nagyteljesítményű motorokat, melyek az egész világon egyedülállók.

A nagyszériás gyártással ellentétben itt minden motor hagyományosan a „One Man, One Engine“ filozófiának megfelelően, kézzel készül. Egy szerelő egy motort gyárt le, és a főtengely motorblokkba történő beszerelésétől a kábelezésig és a motorolajjal történő feltöltésig teljes felelősséget vállal a motorért – amint azt az AMG motortáblán található aláírása is jól mutatja.

Egyedi modellek