Mercedes-Benz Actros L

A távolsági fuvarozás égboltjának legfényesebb csillaga

A Mercedes-Benz Trucks az Actros L-lel új korszakot nyit a távolsági szállításban, fuvarozásban. A prémium kategóriás kamion tervezése során különleges figyelmet szenteltek a gépkocsivezetők igényeinek. A számos további fejlesztésnek köszönhetően a tehergépkocsi a vezetőfülkében nagyobb kényelmet biztosít és a legmodernebb biztonsági rendszerekkel rendelkezik. Az Actros L-be a jól bevált OM 471-es motor harmadik generációjának képviselői kerülnek beépítésre. Innovatív hajtástechnológiája akár négy százalékkal is képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást. 

Mivel ezt a tehergépkocsit kifejezetten távolsági fuvarozásra, szállításra tervezték, az Actros L-re szélsőséges munkakörülmények között is nyugodtan számíthatunk.

Az új Mercedes-Benz Actros L legfontosabb jellemzői röviden


 • 3 vezetőfülke-változat
 • 460 kW teljesítményű Euro-VI motor
 • Csökkentett üzemanyag-fogyasztás
 • Multimédia Cockpit
 • Sávtartó asszisztens
 • Aktív fékasszisztens 5 (Active Brake Assist)
 • Stabilitásszabályozó asszisztens
 • LED-es főfényszóró hazakísérő fény modullal (Follow-me-home)
 • 6 különböző, opcionális egyedi felszereltségi csomag 
 • Széleskörű alapfelszereltség
 • Opcionális: új generációs MirrorCam rendszer

A 2,5 méter széles vezetőfülke belseje hatásosan, lenyűgözően egyértelművé teszi: Itt a távolsági szállítás, fuvarozás első osztályú munkahelyéről van szó. Az ergonomikus kialakítású, állítható vezetőülés és a gondosan megtervezett belső világítási koncepció mellett a kiváló minőségű, 7 zónás komfortmatrac is ide tartozik. A vezetőfülke lényegesen jobb hangszigetelése kellemes légkört biztosít - így a gépkocsivezető egy-egy fárasztó út után hátradőlhet, és élvezheti a csendes, nyugodt szüneteket.

A hagyományos műszerfal helyett a Mercedes-Benz Actros L egy innovatív multimédiás műszerfalat (Multimedia Cockpit) kapott. A 10,25 coll (26 cm) méretű, nagy felbontású színes kijelzőn minden út- és járműinformáció megjelenik. A multimédia-koncepciót egy a műszerfal középső részén, jobb oldalon található, azonos méretű érintőképernyős kijelző (Multi-Touch-Display) egészíti ki.

Nagyobb biztonság az Actros L-ben


A közúti közlekedés biztonságának jelentős növelése érdekében az Actros L már alapfelszereltségként különböző biztonsági asszisztensekkel rendelkezik. Az Active Brake Assist elnevezésű vészfékezési asszisztens többek között megelőzheti a baleseteket vagy csökkentheti azok kockázatát. A rendszer az ütközés előtt automatikusan elindítja a részleges vagy teljes fékezést.

Opcionálisan elérhető az aktív oldaltávolság-tartó asszisztens (Active Sideguard Assist), amely a kanyarodási manőverek és sávváltások során nyújt segítséget a gépkocsivezetőnek. A rendszer felismeri a jobboldali figyelmeztető zónában vagy a jármű kanyarodási ívében található mozgó vagy álló objektumokat, tárgyakat. Amint a rendszer felismert egy objektumot, tárgyat, optikai és hangjelzéssel figyelmezteti a gépkocsivezetőt.  

Az, aki az Actros L mellett dönt, a Mercedes-Benz Trucks átfogó, mindenre kiterjedő szolgáltatásainak is örülhet. Az olyan speciális csatlakozási szolgáltatások, mint a Mercedes-Benz Uptime vagy a Fleetboard Manager App, segítséget nyújtanak a tehergépkocsi-vezetők mindennapi munkájában, így a vállalat sikerét is elősegítik.

A bevált tehergépkocsi-motor harmadik generációja


Az OM-471-es motorok harmadik generációja egyértelműen javítja az Actros L hajtását. Ezen túlmenően az üzemanyag-fogyasztás akár négy százalékkal is csökken: A két, egymással összehangolt turbófeltöltő - a használat szinkronizált optimalizálása révén - kevesebb üzemanyagot fogyaszt. Az újonnan kifejlesztett turbófeltöltő az alsó és a középső teljesítményfokozat érdekében működik, míg a második változat a legmagasabb teljesítményfokozatot fedi le. E hatékony hajtástechnológia a motor élettartama tekintetében is igen előnyös.

Az alap modell műszaki adatai:

-tól -ig
Teljesítmény (LE) 326 LE 870 LE
Teljesítmény (kw) 240 kW 460 kW
Lökettérfogat 11 ccm 16 ccm
Nyomaték 1700 Nm 3000 Nm

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.