Mercedes-Benz eActros 600

Charged to change

A Mercedes-Benz Trucks az eActros 600-zal új mércét állít fel a távolsági áruszállításban. Az elektromos meghajtású teherautó akár 500 kilométert is megtesz köztes töltés nélkül1. A modell neve a kiemelkedő teljesítményű és teherbírású, távolsági teherszállításra tervezett 600 kWh kapacitású akkumulátorcsomagra utal.

A Mercedes-Benz eTruck az innovatív töltési- és meghajtási technológia mellett számos biztonsági asszisztens megoldással rendelkezik. A futurisztikus design és a minőségi belső tér is nyomatékosítja a modell úttörő szerepét a zöldebb jövő felé vezető környezettudatos megoldások felé vezető úton.

1 A hatótávolságot belső gyári mérésekkel, adott vizsgálati körülmények között határozták meg (előkondicionálással, 40 tonna össztömegű 4x2-es nyergesvontatóval, 20 °C külső hőmérsékleten, távolsági fuvarozás keretében), így ez eltérhet az (EU) 2017/2400 rendeletben meghatározott értékektől.

Az eActros 600 legfontosabb jellemzői:


 • akár 500 km hatótávolság töltés nélkül

 • a műszakilag megengedett járműszerelvény össztömeg elérheti a 44 tonnát

 • teherbírása normál félpótkocsival elérheti a 22 tonnát

 • 3 akkumulátorcsomag egyenként 207 kWh kapacitással

 • 2 villanymotor

 • Megawattos töltéssel körülbelül 30 perc alatt lehet feltölteni 20 %-ról 80 %-ra2

 • Nyomatékváltó-vezérlés, előrejelző hajtáslánc-vezérlés (PPC)

 • mátrix LED fényszórók

 • külső akusztikus jármű-figyelmeztető rendszer (AVAS)

 • aktív fékasszisztens (ABA 6)

 • aktív oldalvédő asszisztens (ASGA 2)

2 Belső szimulációs vizsgálatok alapján, mivel a kötelező és egységes megawattos töltőrendszer-szabvány (MCS) még kidolgozás alatt áll.

A Mercedes-Benz eActros 600 szíve az innovatív hajtáslánc. A Mercedes különösen büszke a saját fejlesztésű 800 V e-tengelyre. Ez akár 500 kilométeres hatótávolságot biztosít. A két villanymotor folyamatos teljesítménye 400 kW, dinamikus gyorsítás esetén akár 600 kW-os teljesítményleadásra is képes.

A Mercedes-Benz eActros 600 előrejelző hajtáslánc-vezérléssel (PPC) rendszerrel érkezik. Ez az elektromos hajtásláncra optimalizált, már bevált sebességtartó automatika és sebességváltó-vezérlő rendszer támogatja a hatékony vezetést. Egy dízelüzemű teherautóhoz képest az eTruck üzemeltetési költsége 50%-kal alacsonyabb.

A Mercedes-Benz eActros 600 modellnél alapfelszereltség a központi műszerfalat kiegészítő interaktív Multimedia Cockpit. Ennek segítségével érintésvezérléssel vagy hangvezérléssel szabályozhatja a jármű összes funkcióját, többek között a fűtést, a légkondicionálást, a navigációt, a telefont és a belső világítást. A kijelzőn folyamatosan látható a töltöttségi szint, a fogyasztás és az útvonal. Az eActros 600 felszereltség része a céges járművek kezelésére szolgáló flottakezelő rendszer. 

Az ülésfűtéssel ellátott vezetőülést egyedileg állíthatja. Az fényzáró függönnyel és kényelmes matraccal felszerelt hálókabin hivatott biztosítani, hogy a járművezető az éjszakai pihenést is kényelemben töltse. A vezetőfülke hűtőszekrénnyel is rendelhető. 

A biztonsági asszisztens rendszerek, így többek között az aktív fékasszisztens (ABA 6) és az aktív oldalvédő asszisztens (ASGA 2)3 - fokozott biztonságot nyújtanak.

3 EU szabvány. Az asszisztensrendszerek csak támogatják a jármű vezetését. A járművezető teljes felelősséggel tartozik a jármű biztonságos vezetéséért.

Már az első pillantás után nyilvánvaló, hogy a Mercedes-Benz eActros 600 kiemelkedik a tömegből, mely elsősorban a Mercedes-Benz Trucks ProCabin vezetőfülke érdeme.

A ProCabin fontos eleme a nagyméretű, teljesen zárt és lekerekített homlokfali karbantartási ajtó. De ez nem csak esztétikai élményt nyújt, jelentősen javítja a modell aerodinamikai tulajdonságait is. Az áramvonalas kialakítást a progresszív megjelenést hangsúlyozó elemek egészítik ki: így többek között az A-oszlopokon található légterelők, az első tetőspoiler és a leburkolt motortér.

A Mercedes-Benz eTruck újragondolt fényszórókoncepciója Matrix LED fényszórókból és LED fényszalagból áll.

További információért forduljon  tehergépjármű értékesítőinkhez.

Az alap modell műszaki adatai:

-tól -ig
Teljesítmény (LE) 816 LE
Teljesítmény (kw) 600 kW

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.