Gézengúz Alapítvány

A Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért 1990-ben a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében jött létre. Az alapítvány küldetése, hogy felismerje és helyes pályára állítsa testi és szellemi fejlődésükben azokat a gyermekeket, akik a koraszülés okán, vagy a születéskori komplikáció következtében speciális terápiás támogatásra szorulnak.

Az elmúlt 25 évben a Gézengúz Alapítvány mind a rendelkezésére álló eszközök, mind pedig a terápiás programok tekintetében Magyarországon a legszélesebb kínálatot alakította ki. Egyedülálló tevékenységének köszönhetően évente több mint 2000 gyermek és család mellé áll országos ellátási rendszerével.

Az Alapítvány célja, hogy egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget nyújtson a családoknak. A gyermekek számára olyan organikusan átgondolt központokat alakítottunk ki, ahol a családok otthon érezhetik magukat, amíg kitűnően képzett kollégáink komoly szakmai munkával segítik a gyermekek gyógyulását. A különleges belsőépítészeti megoldások, az intézmények ridegségétől mentes barátságos, családias hangulata is segítik a gyermekeket és családjaikat, hogy a speciális terápiákon eltöltött órákat pozitív élményként, örömforrásként élhessék meg. Kiemelt példa erre a budakalászi Cseppek Háza.

Szeretettel várjuk az általunk kezelt gyermekekhez egészséges társaikat, testvéreiket is. Az egészséges gyermekek integrálása a csoportos foglalkozásokba oldja a határokat az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek között.

Hisszük, hogy a sikeres korai intervenció alapja a családdal való szoros együttműködés, így kiemelt figyelmet szentelünk a szülő-gyermek kapcsolat támogatására is.

Összetett ellátási modellünkben a hatékony fejlődést biztosító terápiák, fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre. Ebből a szempontból a koraszülöttek ellátása kiemelt terület.

Nemzetközi partnereinkkel együttműködve a tudományos munka és az oktatás is része mindennapi tevékenységünknek. Szakembereink  évente több ezer gyermek életébe tudnak sorsdöntő változást hozni.