Bemutatkozik az új Kia Ceed

Megjelenésében és műszaki felszereltségében is megújult a Kia legsikeresebb modellcsaládja a Ceed.

Új formavilág

Az átdolgozott formák életerőt sugároznak, az autó kiállása modern és dinamikus. Az alapjaiban átdolgozott orron már a Kia friss, a „Movement that inspires” jegyében született, és arra reflektáló letisztult rajzolatú logója látható.

A márka jellegzetes tigrisorr hűtőmaszkja fényes feketében jelenik meg szárny alakú szatén-króm keretben, kifejezetten mai és modern formában.

A plug-in hybrid modellek maszkja teljesen zárt, és feltűnő, kontrasztos festésű. Az első lökhárítót két nagy légbeömlő teszi sportossá, s a szárny motívum az orr több formaelemén is megjelenik. Ilyen az alsó légbeömlő matt króm része és az a nyújtott oldalelem is, ami egészen az első kerékjáratokig nyúlik.  A Ceed valamennyi változata új LED-es fényszórókkal készül, látványos nappali menetfényekkel. Oldalanként három-három nyílhegy formájú egység fogja közre az integrált és szintén LED-es ködfényszórókat, valamint az országúti és a távfény moduljait. A nappali menetfények irányjelzőként is működnek

A sorozat valamennyi tagjához új könnyűfém keréktárcsák járnak, immár hatféle minta választható. Ezek közül három most jelenik meg először: az alapmodellekhez 16 colos ezüstszínű tárcsák járnak, a fényes fekete 17-esek csak a GT-Line tartozékai lehetnek, a kifejezetten sportos rajzolatú, vörös elemekkel díszített 18 colos készlet pedig a GT felszereltségi szint privilégiuma

Minden igényt kielégítő utastér

A megújult Ceed utasait finom elemek, kellemes színek és kellemes tapintású anyagok fogadják. A választható kilencféle üléskárpitból négy teljesen új.

A Ceed utasterében a modern stílus magas szintű funkcionalitással és csúcstechnológiás szolgáltatásokkal párosul. A nagyméretű, 12,3 colos vezető előtti műszerfali képernyőt a középkonzol 10,25 colos egészíti ki, növelve a kényelmet. Az utasok kényelme kiemelten fontos szempontként szerepelt a beltér frissítése során. A fűthető és szellőztethető első, valamint a fűthető hátsó ülések a téli hidegekben, a kétzónás automata légkondicionálás pedig a forró nyári napokon kínál extra komfortot.

A mostani frissítéssel valamennyi modellváltozathoz elérhető az a szoftver, amelynek segítségével a Kia Connect applikáción keresztül az autó számos funkciója távolról is működtethető. Fontos újdonság, hogy a Bluetooth keresőfunkció immár hangfelismeréssel is kiegészül és megjelent a „parkolófiú” üzemmód, amellyel akkor is követhető az autó helyzete, ha éppen más vezeti. Mindezek mellett a navigáció kiterjesztett valóságot használó “last mile” funkciója mobiltelefonjának segítségével akkor is úti céljához vezeti a használót, ha az autót már leparkolta. A Ceed kombi plug-in hibrid kivitelének egyik fontos kiegészítő funkciója a távolról indítható vagy leállítható töltés. Az új „Felhasználói profil átvitel” segítségével felhőn keresztül másik, Kia Connect-tel rendelkező Kiába vihetők át a beállítások. Android Auto vagy Apple CarPlay használatával akár egyszerre nyolc okoseszköz is csatlakoztatható az audiorendszer 8 colos képernyőjére. Itt az egyes eszközök képernyőjének tartalma is megosztható.

Kiemelkedő biztonság

Biztonsági, kényelmi és parkolássegítő technológiákkal érkezik az új modellcsalád. A korábbi holttéri ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer helyett például aktív ütközéselkerülő technológiával látták el az autókat.

A megújult Ceedhez továbbra is számos egyéb fejlett asszisztens rendszer is elérhető, ilyen például az ütközéselkerülő támogatás (FCA), amely immár nem csak az autókat, de a gyalogosokat és a kerékpárosokat is észleli; a sávtartó asszisztens, a sebességkorlátozásra figyelmeztetés, a manuális sebességhatároló, és a fényszóró-asszisztens. A sávkövető rendszer immár az adaptív sebességtartótól függetlenül is működőképes, ezzel a sávkövető már a kézi sebességváltós modellekhez is elérhető. A parkolási manővereket külön is bekapcsolható tolatókamera segíti. A hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer is fejlődött.
 

Teljesítményre hangolva

Az új Ceed motor- és erőátvitel kínálata bőséges, hiszen a 100-tól egészen 204 lóerőig terjedő palettán éppúgy megtalálható a plug-in, mint a mild hibrid hajtáslánc. A vásárlók turbós benzin- és dízelmotorok közül is választhatnak, az 1,0 és 1,5 liter hengerűrtartalmú benzines erőforrások és az 1,6-os dízelek is a Kia Smartstream technológiáit használják.

A korábbi 1,4 literes T-GDi motort leváltó új, 160 LE-s erőforrás hatfokozatú kézi kapcsolású és hétsebességes duplakuplungos sebességváltóval is elérhető. Az új benzinmotor Hybrid 48V lágy hibrid hajtáslánccal is párosítható, a 136 LE-s dízelmotor azonban kizárólag így készül, a Kia intelligens kézi kapcsolású erőátvitelével, vagy hétfokozatú duplakuplungossal. A Ceed felfrissítésével a Hybrid 48V hajtásmód és a duplakuplungos erőátvitel az 1,0 literes turbós benzinmotornál is megjelenik.

A plug-in hybrid modellváltozatok az 1,6 literes, 141 LE-s GDi benzinmotorral futnak, hatfokozatú duplakuplungos erőátvitellel. A 8,9 kWh kapacitású akkumulátorcsomagnak köszönhetően a tisztán elektromos hajtással megtehető távolság 57 kilométer. A kínálat csúcsát jelentő GT modelleket 1,6 literes, 204 lóerős T-GDi motor hajtja, hétfokozatú duplakuplungos váltóval.

Kérdés esetén kérjük forduljon KIA értékesítő kollégáinkhoz.

Hogy a döntését segítsük: