EQA

Elektromos sportmodell, a sikeres GLA formátumában

Dinamikus külső, kiemelkedő vezetési élmény és hatékony elektromos üzemeltetés: ez az EQA, mely izgalmas belépőt jelent a Mercedes-Benz teljesen elektromos világába. A teljesítőképesség, a költséghatékonyság és a jövőbe mutató képességek hármasából született meg az EQA. A Mercedes-Benz GLA testvéreként a kompakt SUV összes ismert és elismert képességét egyesíti az elektromos hajtás hatékonyságával.

Az EQA legfontosabb tulajdonságainak áttekintése

  • Navigáció, az elektromosság intelligenciájával
  • A járműtől és a karosszériától elszigetelt hajtás a kimagasló zaj- és vibrációmentesség jegyében
  • MBUX infotainment rendszer
  • Aktív sávtartó asszisztens
  • Aktív fékasszisztens
  • Vezetői segédrendszercsomag kereszteződést figyelő- és mentési sáv funkcióval, kiszállási figyelmeztetéssel és sok más egyéb extrával
  • Különböző felszereltségi kivitelek (Electric Art, AMG Line)
  • Opcionális 4MATIC összkerékhajtás
  • Edition 1 különleges modell

Kimagasló energiasűrűségű lítium-ion akkumulátor gondoskodik az EQA nagy hatótávjáról. Az öt modulból álló egység a jármű közepén, az utascella alatt helyezkedik el. A maximális feszültsége 420 Volt, körülbelül 190 Ah-es névleges kapacitása pedig 66,5 kWh-os energiának felel meg.

Kivételes: az akkumulátor az EQA intelligens hőmenedzsment rendszerének a része. Ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabb hőmérséklet tartományban működhessen, az alatta elhelyezett folyadékhűtés-rendszer – szükség szerint - hűtheti vagy fűtheti. Az akkumulátort az intelligens navigációval együtt használva a rendszer az igényeknek megfelelően melegíti vagy hűti le. Mindez segíti az akkumulátort, hogy a töltőállomáson már ideális állapotban várja a töltésfelvételt, mellyel a rendszer még inkább optimalizálja a hatótávot és a töltési időt, így lerövidítve a szükséges várakozást.

A Mercedes-Benz garanciát is biztosít az akkumulátorokra, amely legfeljebb 8 évig vagy 160.000 kilométerig érvényes és lefedi a kapacitásvesztést is.

 

Az EQA töltési időinek áttekintése:

Töltőállomás

Óra

Fali box (10-ről 100 %-ra)

05:45

Gyorstöltés (10-ről 80 %-ra)

00:30

Az elektromos esztétika és a kiválóság találkozása

Fekete hűtőrács központi csillaggal és egyetlen horizontális lamella a két nappali menetfény között: az EQA jól látható módon a Mercedes-EQ család tagja

Teljes LED-es fényszóró

Az EQA teljes mértékben LED-es fényszóróval rendelkezik, amelynek kimagasló minőségű részletei, precízen kialakított belső része, egyszerre gondoskodik a látványos megjelenésről és a kiváló megvilágításról. A fényszórókat összekötő fényív karakteres megjelenést és még jobb láthatóságot biztosít éjjel és nappal egyaránt. A fényszóró kék színű betétjei pedig tipikus EQ megjelenésről árulkodnak.

LED-es hátsó lámpák

A LED-es hátsó lámpák tökéletesen összeolvadnak a LED-es hátsó fényívvel, vízszintes kialakításukkal pedig még szélesebbnek láttatják az EQA hátulját.

Exkluzív könnyűfém kerekek

Kifejezetten az EQA számára készült könnyűfém keréktárcsák, melyek akár 20 colos méretben is elérhetők, kétszínű, valamint háromszínű kialakításban, részben rozéarany vagy kék színű betétekkel.

Aerodinamikai csúcsteljesítmény

Aerodinamika tekintetében is abszolút csúcsteljesítményre képes az EQA, mindössze 0,28-as légellenállási tényezőjével. A felső részen teljesen zárt a hűtőlevegő-szabályozó rendszere, valamint az első és a hátsó lökhárító optimalizált áramlású kialakítása is sokat javít a modell áramvonalasságán. A sík, közel teljesen zárt padlólemez, a speciális, optimalizált légellenállású Aero kerekek és az ennek megfelelően kialakított apró légterelők, különösen hatékony nagysebességű utazásról gondoskodnak.

Minden eddiginél magasabb színvonal a beltérben

Újszerű díszítőelemek

Újszerű megoldásként a hátulról megvilágított díszítőelem és – az adott felszereltségi kivitel függvényében – rozéarany színű dekorelemek (a légbeömlőkön, az üléseken és a járműkulcson) teszik a teljesen elektromos EQA belső terét igazán különlegessé.

Egyedi megjelenés

Az EQA jármű- és színkombinációjának megfelelően egyedi, elektromos autókra jellemző kijelzők és műszerek találhatók a járműben, kék, valamint rozéarany elemekkel.
A SUV kategóriának megfelelően az üléshelyzet magas, mely magabiztosságot nyújt az EQA-ban. Ez nem csak kényelmes be- és kiszállást, de kivételesen jó körpanorámát is biztosít.
A széria navigációs rendszer elektromos intelligenciával biztosít kiemelkedő, fáradtságmentes használatot a hétköznapokban. A folyamatos hatótáv-szimuláció alapján a rendszer kiszámolja az úti cél eléréséhez esetlegesen szükséges töltések helyét és idejét, a leghatékonyabb navigáláshoz pedig számos további tényezőt, például a szintkülönbségeket és az időjárást is figyelembe veszi. A rendszer a közlekedési helyzet változására és a személyes vezetési stílusra is dinamikusan reagál.

Az alap modell műszaki adatai:

-tól -ig
Végsebesség 160 km/h 160 km/h
Hossz 4463 mm 4463 mm
Magasság 1624 mm 1624 mm
Szélesség 2020 mm 2020 mm
Hasznos terhelésnek 430 kg 430 kg
Ajtók 5 5
Ülések száma 5 5
Energia osztály A+ A+
* Valamennyi feltüntetett induló ár az ÁFA-t, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

A fényképen látható gépjármű illusztráció. A tájékoztatás nem teljes körű. Gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk.

A meghirdetett modellek részletes felszereltségéről kérjük tájékozódjon értékesítő munkatársainknál. A fenti tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlatnak, így nem fűződik hozzá ajánlati kötöttség sem.

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

Letöltések


Letölthető árlista (PDF)

További linkek