Újabb sikert aratott a Kia EV6 – Öt Euro NCAP csillagot kapott a Kia Ev6

 

A Kia EV6 a maximális öt csillagot kapta az EuroNCAP-tól, Európa vezető független biztonsági tesztelő szervezetétől. Tisztán elektromos modellünk „felnőtt utasok védelme” kategóriában 90%-os, ”gyermek utasok védelme” kategóriában 86%-os, ”biztonsági asszisztens” kategóriában pedig 87%-os eredményt ért el.

Öt Euro NCAP csillagot kapott a Kia EV6 

  • A tisztán elektromos hajtású Kia EV6 ötcsillagos minősítéssel  végzett az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén 
  • A részeredmények között kiemelkedőnek számít a 90%-os felnőtt  utasvédelmi és a 86%-os gyerekvédelmi érték 
  • A Kia nagyszilárdságú, globális moduláris elektromos  padlólemezének kiemelkedően magas torziós merevsége komolyan  hozzájárult az EV6 kiváló eredményéhez 
  • Az elektronikus menetstabilizáló rendszer, a járműstabilitás szabályozás, és a hét légzsák is az alapfelszereléshez tartozik  valamennyi EV6 modellben 

A Kia EV6 crossover a legmagasabb minősítést érte el Európa vezető független  biztonsági minősítő szervezete, az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén. A maximális, ötcsillagos eredmény tökéletesen tükrözi az EV6 biztonsági jellemzőit és képességeit. 


Az EV6 90%-os eredménnyel végzett a felnőtt utasvédelem, 64%-kal a  gyalogosvédelem és 87-tel az autók elérhető balesetelkerülő technológiáit minősítő „biztonsági asszisztens rendszerekb kategóriájában. 

Az Euro NCAP jelentésében kiemelte, hogy az EV6 utascellája a frontális ütközés  során stabil maradt, és hatásosan megvédte valamennyi bent ülő térdét és combját.  Az első ülések és a fejtámlák tesztjén bebizonyosodott, hogy a fejtámlák és maguk az  ülések is hatásosan védenek az ostorcsapásos nyaksérülések ellen, a hátulról érkező (ráfutásos) ütközések során. Az akadállyal való oldalütközési, és a még keményebb, oszlopos ütközési teszten az EV6 maximális pontszámmal szerepelt, kiválóan védve  az utasok és a vezető valamennyi testrészét. Az EV6 gyerekvédelemben szintén kiválóan teljesített, az autó szerkezete a hat- és tízéves gyermekeket mintázó tesztbábuk összes testrészét hatásosan megvédte. A „biztonsági asszisztens  rendszerek” próbájának összegzése során az Euro NCAP szakemberei kiemelték az  EV6 autonóm vészfékrendszerének (AEB) gyorsaságát és pontos működését,  valamint azt, hogy az AEB a legtöbb vizsgálaton sikeresen el is kerülte az ütközést. 

Az Euro NCAP jelentése szintén kiemeli az EV6 másodlagosütközés-elkerülő  asszisztensének (MCB) jó működését, - ez a rendszer a már megtörtént baleset utáni  további ütközéseket hivatott megakadályozni, a fékek automatikus működtetésével -, valamint a hatóságokat baleset esetén automatikusan értesítő eCall meglétét.

Az EV6 kiváló minősítésében alapvető szerepet játszik a Kia nagyszilárdságú globális  moduláris elektromos padlólemeze (E-GMP), és az erre felépülő erős karosszéria. Az  utascella szerkezetének megerősítésére ultranagy szakítószilárdságú acélelemeket is  nagy arányban (63.6%) alkalmaznak, de a 48.5-es torziós karosszériamerevségi  mutató elérésében a melegen alakított elemek szintén komoly szerepet játszanak.  Valamennyi EV6 modellváltozat alapfelszereltségének része a hét légzsák, köztük a  két első utas között kinyíló központi légzsák is, amely baleset esetén az elöl ülők  fejének összeütközését hivatott megakadályozni. Szintén alapfelszerelés valamennyi EV6-ban a Kia járműstabilitás-szabályozó rendszere (VSM) és az elektronikus  menetstabilizáló (ESC) is, így a vezető fékezés és kanyarodás közben is tökéletesen  uralhatja járművét.


 

Tovább a modell oldalára


Kérdés esetén kérjük forduljon KIA értékesítő kollégáinkhoz.

Hogy a döntését segítsük: