Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Érzelmeket ébreszt

A Quadrifoglio minden idők legsportosabb Alfa limuzinja. Harmonikus arányaiban, letisztultságában és rendkívül magas minőségében 105 évnyi olasz formatervezés köszön vissza. Teljesítményadatai mércét jelentenek kategóriájában.

Újautó ajánlatok

Induló ár
24 589 000 Ft-tól
Valamennyi feltüntetett induló ár az áfát, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

Műszaki adatok

Kombinált üzemanyag-fogyasztás 9,1 - 9,1 l/100km
CO2-kibocsátás 206 - 206 (g/km)
Teljesítmény 375 kW (510 LE)

Egy valódi csúcsmodell


Az Alfa Romeo legújabb generációs dízel- és benzinmotorjainak előfutáraként az új hathengeres teljes egészében alumíniumból készül. Ezzel nem csupán az első tengelyre nehezedő súlyt sikerült mérsékelni, hanem az alumínium felépítés egyben garantálja az Alfa Romeókra jellemző karakteres motorhangot. A mérnököknek ezen felül tökéletes, az első és a hátsó tengely között 50:50 százalékos súlyelosztást sikerült elérniük, ami a versenysport által inspirált futóművel, az elektronikusan vezérelt, Torque Vectoring rendszerű önzáró hátsó differenciálművel, a rendkívül közvetlen kormányzással, az integrált fékrendszerrel, valamint az aktív első légterelővel együtt egyedülálló menetdinamikát szavatol.

Nagyteljesítményű szív


A Giulia Quadrifoglio 510 lóerős (375 kW) hathengeres turbós benzinmotorját a Ferrari mérnökeivel együtt fejlesztették. A 2,9 literes erőforrás mindössze 3,9 másodperces 0-100 km/h-s sprintidőt és 307 km/h-s végsebességet tesz lehetővé. A rendkívül magas teljesítmény és a több mint 600 Nm-es csúcsnyomaték ellenére az új motor meglepően hatékony. Többek között az elektronikus hengersor-lekapcsolásnak köszönhetően komoly mértékben sikerült mérsékelni az üzemanyagfogyasztást. Az akár 189 g/km-es CO2-kibocsátás a szegmensben rendkívül alacsonynak számít. Azonban nem csak a gyorsulás, hanem a fékezés tekintetében is mércéket állít fel a Giulia Quadrifoglio: a nagyteljesítményű limuzin szükség szerint 100 km/h-s sebességről akár 32 méter alatt is le képes fékezni álló helyzetbe.

 

További információk: www.alfaromeo.hu