Alfa Romeo Tonale

Egy új Alfa Romeo korszak kezdete.

Rákóczi Ferenc, az Alfa Romeo márkanagykövete a Pappas Auto-nál próbálta ki először az olasz márka, legújabb modelljét! A videóból kiderül, hogy milyen különlegességet tartogat az Alfa Romeo Tonale és hogy mi a véleménye Rákóczi Ferencnek a legújabb modellről!

Egyedi modellek


ÖSSZETÉVESZTHETETLENÜL ALFA ROMEO

A FUNKCIONÁLIS SZÉPSÉG


A formaterv a hagyományos Alfa Romeo stílusjegyeket hordozza magán, amelyeket a modernség és funkcionalitás formált újra, ugyanakkor megtartotta klasszikus, olasz jellemét.

Az oldalvonalat az Alfa Romeo GT ihlette, érzékiséget és atletikusságot sugároz.

A megkülönböztető, lebegő pajzs kiemelkedik, a 3+3 mátrix LED-es első fényszórókkal együtt összetéveszthetetlen arcot kölcsönöz a Tonalénak. A formaterv egyben a korábbi Alfa Romeo arcokat is felidézi.

A 20”-os «Teledial» alumínium felni könnyűfém keréktárcsa stílusa a telefontárcsa formáját hívja életre.

A Tonale egyedi, hátsó lámpaelrendezése.

A külső visszapillantó tükrökön lévő olasz trikolór kétséget sem hagy a Tonale eredetét illetően.

KÖZPONTBAN A VEZETŐ


Úgy terveztük, hogy mindig a vezető legyen a középpontban. A kiváló minőségű anyagok és burkolatok a műszerfal háttérvilágításával azonnali Alfa Romeós érzést keltenek. A Tonale az olasz vendéglátás titkos receptét használja a C-SUV-k piacán.

A sportos és modern környezetet úgy alakítottuk ki, hogy annak középpontjában mindig a vezető legyen. A „Cannochiale” névre keresztelt csőműszer aljában egy 12,3"-os, digitális kijelző található, a magával ragadó vezetési élményről a 10,25"-os érintőképernyő is gondoskodik, amelyben az élvezet és a biztonság egymás mellett tudnak létezni.

A tökéletesen elhelyezett LED-ek tökéletes megvilágításba helyezik az összes utazást.

Két, egymástól eltérő hőmérsékleti értéket lehet beállítani. Ha a kültéri körülmények megváltoznak, akkor a rendszer automatikusan leköveti azt, így a bent ülők mindig tökéletes kényelemben utazhatnak.

„CANNOCCHIALE” MŰSZEREGYSÉG

A hagyományos „csőműszerek” az új Tonaléban is megtalálhatók, a 12,3"-os, teljesen digitális kijelző minden elemében újrakonfigurálható, személyre szabható és többféle kijelzési lehetőséget biztosít. Ezen a kijelzők keresztül érkeznek a biztonsági rendszerek riasztásai és a navigációt is képes megjeleníteni.

Három különböző stílus érhető el: Evolved, Relax és Heritage. Mindegyik különböző stílusú műszereket jelenít meg, hogy Ön az utat egy Alfa Romeo nézőpontjából szemlélhesse.

KAPCSOLATBAN A JÖVŐVEL

Ismerje meg a csúcstechnológiás infotainment rendszert, amelyhez 10,25"-os érintőképernyő, vezeték nélküli Apple Carplay, AndroidAuto telefontükrözés is elérhető. A kijelzőn widgetek is elhelyezhetők, a felhasználói élményt az Alfa Connect szolgáltatások és az Alexa hangvezérlés alapú szolgáltatása egészíti ki az autóban és azon kívül is.

A Tonale több érintést vezérelni képes kijelzővel szerelt, amely szintén személyre szabható. A widgeteket "drag and drop" funkcióval lehet áthelyezni, a rendszer használata pont olyan érzés, mintha egy okostelefon lenne. Többféle görgetési módszer is használható, a rádió, a navigáció, a vezetéstámogató rendszerek és minden olyan szolgáltatás innen érhető el, amelyek tökéletessé teszik az utazást.

AZ ÚJ KORSZAK HANGZÁSA

Harman Kardon 14-hangszórós rendszer.

Mélyedjen el gazdag hangzásban a világ vezető prémium hangszórógyártójának terméke segítségével.

REKORDOT DÖNTŐ TECHNOLÓGIA


Az új generciós szoftver architektúrának köszönhetően a Tonale számos innovatív megoldást kínál. Ez az első olyan autó, amely blokklánc alapú, NFT validálást használ és még erőteljesebbé teszi az Amazon szolgáltatásokat, amelyek így még több előnyt kínálnak. Integrált digitális szolgáltatások teljes ökoszisztémája áll rendelkezésre, hogy mindig a lehető legnagyobb élményt kínálják.

NFT: AZ ÉRTÉK VÉDELMÉBEN

A Tonale az első autó a piacon, amely nem helyettesíthető token (NFT) alapú digitális igazolást használ. A blokklánc technológián alapuló eljárás lényege, hogy képes az autó adatainak, karbantartási naplójának vezetésére úgy, hogy az adatok az egyedi titkosítás miatt nem módosíthatók. Ezzel is bizonyítható, hogy autót megfelelően karbantartották, és a maradványértékre is pozitív hatással van. A használtautó-piacon az NFT igazolás egy újabb forrás, amely hitelt érdemlően bizonyítja az autó előéletét. 

ÉREZZE MAGÁT OTTHON AZ AMAZON ALEXÁVAL

Az új Alfa Romeo Tonale beépített Amazon Alexa hangvezérlésű asszisztenssel érhető el, szolgáltatásainak köszönhetően úgy fogja érezni, mintha nem is ment volna el otthonról. Közvetlenül az utastérből használható anélkül, hogy a vezetésről elvonná a figyelmet.

Bevásárlólistát készíthet, közeli érdekes pontokról kérhet felvilágosítást, vagy az okosotthonhoz kapcsolt szolgáltatásokat vezérelheti, például a világítást, fűtést és bármilyen csatlakoztatott eszközt.

Emellett az autó fedélzeti rendszereit is ellenőrizheti az otthonából, ehhez az autó állapotával, töltöttségi szintjével, helyzetével kapcsolatos értesítéseket kell beállítani. Sőt, a Tonale helyzetét kézbesítési pontnak is megadhatja.

*Az Amazon, Alexa és minden kapcsolódó logó és márkanév az Amazon.com Inc. és leányvállalatai bejegyzett védjegyei.

Az Alexa Voice Service szolgáltatás csak a 10,1"-os érintőképernyőhöz érhető el.

MINDIG CSATLAKOZTATOTT VEZETÉSI ÉLMÉNY


Az új Alfa Connect Services szolgáltatások a lehető legnagyobb fokú biztonságot és felhasználói élményt biztosítják. A My Alfa Romeo Connect mobilalkalmazással Tonaléja fedélzeti rendszere a tenyerében lévő okostelefonról is vezérelhetővé válik. Az új szolgáltatások pedig könnyű kezelhetőséget garantálnak.

MY ASSISTANT

Mindig ott van, amikor szükség van rá. Egy egyszerű gombnyomással azonnal segítséget kérhet szorult helyzetben. Emellett minden hónapban e-mailes összefoglalót kaphat, hogy mindig tisztában legyen műszaki állapotáról.

MY REMOTE

Okostelefonja, okosórája segítségével akár távolról is kapcsolatba léphet autójával. A távoli eléréssel a zárakat és a fényszórókat is lehet vezérelni, vagy könnyen megtalálhatja például egy zsúfolt parkolóban.

Az autókereső funkciónak köszönhetően mindig tudni fogja, hol parkolt a Tonaléval, a My Alfa Connect alkalmazásban pedig folyamatosan nyomon követheti helyzetét. Az Eco Score megmutatja, mennyire környezettudatosan vezet.

MY CAR

A My Car csomag abban segít, hogy bárhonnan, bármikor figyelemmel követhesse autója műszaki állapotát. Ellenőrizheti az üzemanyag szintjét, a kilométerszámlálót, illetve értesítéseket kaphat a tervszerű karbantartásokról. Mindezt az infotainment rendszeren, a My Alfa Connect mobilalkalmazáson, vagy az Alfa Romeo weboldalán keresztül.

MY NAVIGATION

A My Navigation funkcióval valós idejű információkat kaphat a forgalmi helyzetről, a sebességmérő kamerák helyéről és az utazás minden részletéről. A szolgáltatás parkoló- és töltőállomás-kereső funkciót is tartalmaz, emellett a Dynamic Range Mapping funkcióval térképen is megjeleníti az autó hatótávját. Az összes térképadat automatikusan, felhőből frissül.

MY ALERT

A My Alert egy olyan opciós szolgáltatás, amelynek segítségével autója feltételezett eltulajdonlásáról, az autó engedély nélküli vontatásáról kaphat azonnali értesítést. Lopás esetén azonnal, közvetlenül beszélhet ügyfélszolgálatunkkal, a rendőrségi feljelentés megtétele után pedig bekapcsoljuk a Tonale nyomkövető berendezéseit, amely folyamatosan megosztja az autó helyzetét.

MY Wi-Fi

Az interneten szörfölés még nagyobb élmény lehet az opcionálisan elérhető My Wi-Fi alkalmazással Az UBIGI által nyújtott szolgáltatás segítségével egy 4G-s hotspotra akár 8 eszközt is felcsatlakoztathat. Amint aktiválódott, a Tonale Alexa Voice rendszerén keresztül is vezérelheti például az otthoni okosrendszereket, de kereshet az érdekes helyek között, streamelhet zenét, vagy megoszthatja a következő célállomáshoz vezető útvonalat az infotainment rendszerrel.

*Az Amazon, az Alexa és minden ide vonatkozó logó és elnevezés az Amazon.com Inc. és leányvállalatai bejegyzett védjegye.

A SPORTOSSÁG ÚJRA FELTALÁLÁSA A 21. SZÁZAD SZÁMÁRA


Az új Tonale a belépő az Alfa Romeo számára az elektromobilitás világába, és egy konkrét elköteleződés a fenntartható mobilitás irányába. Ugyanakkor ez a vállalás nem veszélyezteti az Alfa Romeóra jellemző, mindennél és mindenkinél jobb vezetési élmény csorbulását. nem jelenti az Alfa Romeóra jellemző, mindennél és mindenkinél jobb vezetési élmény csorbulását.

130 lóerős hibrid motor

A Tonale elsőkerék-meghajtással és 130 lóerős hibrid rendszerrel mutatkozik be. Az új fejlesztésű, 1,5 literes, 4 hengeres, benzines turbómotor 240 Nm nyomatékot ad le és 7 sebességes, dupla kuplungos automata sebességváltón keresztül továbbítja az energiát a kerekek felé. A hajtásba egy 48 Voltos, 15kW-os, "P2"-es elektromotor is besegít, amely 55 Nm nyomatékot termel.

Az Alfa Romeo Tonale a teljesítmény és a hatékonyság jegyében valódi hibrid élményt nyújt vezetőjének. A vezetési élmény az elérhető különböző vezetési módoknak köszönhetően valóban nyugtató és sokoldalú lesz.

  • Silent Start módban az autó indulásához nem használja a belső égésű motort
  • Energy recovery módban az akkumulátor töltéséhez visszatölti a fékezéskor, lassításkor keletkező kinetikus energiát.
  • A Boost & Load Point Shift, vagy e-Boosting funkció az elektromotor segítségével nagyobb nyomatékot továbbít kerekek felé. Sőt, a nyomaték elosztásának vezérlésével optimalizálható a belső égésű motor indításának időzítése
  • Electric Drive módban a Tonale csak az elektromotort használja bizonyos körülmények között. Ez a funkció például parkolási manőver, dugóban guruláskor használható.

160 lóerős hibrid motor

A 160 lóerő teljesítményű hibrid motor változó geometriájú turbófeltöltővel rendelkezik és az első kerekeket hajtja a 7 sebességes, dupla kuplungos automata váltón keresztül. A hajtásba egy 48 voltos, 15 kW-os, 55 Nm nyomatékú “P2”-es elektromotor is becsatlakozik. Ennek segítségével a meghajtáshoz nem mindig van szükség a belső égésű motorra. Az Alfa Romeo olyan műszaki megoldást keresett, amely valódi elektromos vezetési élményt garantál. Az indulás és a gurulás már elektromos üzemmódban is lehetséges. Egy erős benzinmotor által leadott teljesítmény áll rendelkezésre, de fogyasztása egy dízelmotoréval vethető össze, teljesítményleadása egyenletes, gyorsulása pedig briliáns.

275 lóerős Plug-in Hybrid motor

A Tonale Hibrid CO2-kibocsátása (kombinált, súlyozott) (g/km): 130-142. Üzemanyag-fogyasztás (kombinált, súlyozott) (l/100km): 5.7-6.2. A számítások alapja: WLTP eljárást (2018/1832-es EU rendelet). Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek homológizációs eljárás során gyűjtött adatok és a végső homológ értékektől eltérhetnek.

AZ UTAK URALÁSÁNAK MESTERSÉGE


KATEGÓRIAELSŐ KORMÁNYZÁS ÉS ALUMÍNIUM VÁLTÓFÜLEK

Természetes és ösztönös, precíz és közvetlen. A Tonale kategóriája legközvetlenebb kormányművével rendelkezik, amelynek áttétele 13,6. A fejlett első felfüggesztéssel kombinálva a Tonale újraértelmezi az SUV-k közúti kezelhetőségét.

A Tonale emellett egy másik, Alfa Romeóra jellemző funkcióval rendelkezik: az új modellben is elérhető az alumíniumból készült, kormányoszlopra szerelt váltófül. Még az automata váltó esetében is azonnali beavatkozást tesz lehetővé és minden egyes utazás fel tud dobni.

TÖKÉLETESEN KIEGYENSÚLYOZOTT KAROSSZÉRIA

Az Alfa Romeo hagyományai közé tartozik, hogy tökéletes, 50-50 százalékos tengelyek közti súlyelosztást alkalmaz. Ez a Tonaléra is igaz, ennek köszönhetően az új modell is páratlan vezetési élményt nyújt. Az elsőkerék-meghajtású Tonale ezt a súlyelosztást arra használja, hogy optimalizálja a nyomaték továbbítását és a kanyarodást. Utóbbi a Q4 összkerékmeghajtású modellek esetében még kifinomultabb, mivel a nyomaték szétosztása féltengelyenként is vezérelhető. nyomatékelosztás tengelyenként is vezérelhető.

ELEKTROMOS FÉKRENDSZER ÉS BREMBO FÉKNYERGEK

Intellgiens fékezés és Brembo féknyergek

Az Alfa Romeo Tonale az egyetlen SUV a kategóriájában, amely csúcstechnológiának számító elektromos fékpedált alkalmazza. Az innováció, a teljesítmény, a mechanika és az elektronika együttműködéséből megszületett rendszer a korábbiaknál gyorsabb fékreakciót és jobb pedálérzést biztosít a fékek hőmérsékletétől, vagy az útfelülettől függetlenül. Ennek köszönhetően a rendszer sokkal kiszámíthatóbb és megkönnyíti a vezetést. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy vibrációmentesen és rövidebb fékezési szakaszokkal lehessen végrehajtani a regeneratív fékezést.

A fékezési teljesítményt a 4 dugattyús Brembo féknyergek és az önszellőző szellőztetett féktárcsák teszik teljessé.

AKTÍV ÁLLÍTHATÓ FUTÓMŰ

Az új Tonale a legújabb generációs, intelligens felfüggesztéssel rendelkezik. A kétfokozatú lengéscsillapításnak köszönhetően a rendszer a másodperc tört része alatt képes a különböző útfelületekhez és vezetési stílusokhoz alkalmazkodni.

Kétféle beállítás érhető el: Comfort és Sport, ezek három, előre programozott vezetési módhoz csatlakoznak: a Comfort az Advanced Efficiency és Normal módban érhető el és puhább rugózást biztosít. Ezzel ellentétben a Dynamic módban használható Sport fokozat felkeményíti a felfüggesztést és direktebb kormányzást, feszesebb rugózást, sportosabb érzést nyújt.

ALFA ROMEO ELEKTRONIKUS ÖNZÁRÓ DIFFERENCIÁLMŰ

Az elsőkerék-meghajtású Tonale, a hibrid és dízel modellek a szériafelszereltség részeként a tökéletes tapadás, a vezetési élmény, az agilis, sportos viselkedés és biztonság érdekében elektronikus önzáró differenciállal differenciálművel érhetők el. A DNA módválasztóval együtt működő differenciálzár differenciálmű a MacPherson első felfüggesztéssel sportos és hatékony futást garantál azzal, hogy folyamatosan vezérli a jármű stabilitását és a megfelelő helyre irányítja a nyomatékot egy kanyarból történő kigyorsításkor. Emellett nedves, csúszós útfeleületen jobb kormányozhatóságot is lehetővé tesz az által, hogy csökkenti az alulkormányozottságot, a nyomatékot az ívbelső helyett az ívkülső kerekek felé továbbítja. Ez hosszirányú gyorsulást, tehát jobb tapadást, útfogást jelent.

INNOVATÍV TECHNOLÓGIA A BIZTONSÁG JEGYÉBEN


A Tonale újabb szintre emelte az ember és a gép közötti szinergia kihasználását és ezzel zsigerekig ható vezetési élményt hozott létre. A fejlett vezetéstámogató rendszerek 2-es szintű önvezetést tesznek lehetővé, a fedélzeten lévők pedig élvezhetik a még nagyobb biztonságot és kényelmet.

2-ES SZINTŰ ÖNVEZETŐ FUNKCIÓK

Az Alfa Romeo Tonale egy előre beépített kamera és radarok segítségével 2-es szintű önvezető funkciókat kínál. Ezek a berendezések aktívan figyelik a jármű környezetét és adattal látják el az intelligens, adaptív tempomatot, a sávtartót és a torlódássegédet. Ez a három rendszer segít abban, hogy a lehető legbiztonságosabb helyzetben legyen a Tonale az utakon és a vezetőnek a lehető legkevesebbet kelljen közbe avatkoznia

A biztonsági funkciók abban is segítenek, hogy a Tonale megfelelő sebességgel, saját sávja közepén haladjon a körülötte lévő autókhoz és a sebességhatárokhoz képest. Ezzel ugyanis nagyban csökkenthető a baleset bekövetkezése nagy forgalmú utakon.

HOLTTÉR- ÉS KERESZTFORGALOM-FIGYELŐ

A holttérfigyelő rendszer a vezető holtterében lévő területeket pásztázza, és audiovizuális figyelmeztetéssel jelzi, ha akadály került oda. Sőt, a rendszer a kormányzásba is képes beavatkozni, hogy elkerülje az ütközést a másik járművel . A hátsó keresztforgalom-figyelő a sebességváltó hátramenetbe állításával aktiválódik és a nehezen belátható területeket figyeli. Akkor küld figyelmeztetést, ha egy akadály közelít a járműhöz.

360° view

Teljes körbetekintést tesz lehetővé az autó körül a 10,25”-os érintőképernyőn, a manőverezést dinamikus oldaljelző vonalak segítik. A képet négy, az első lökhárítóba, visszapillantó tükörbe és csomagtérajtóra szerelt nagyfelbontású kamera képe hozza létre és nagyban segíti a parkolást szűk helyeken.

SÁVTARTÓ

A sávtartó rendszer az autó oldalirányú mozgását képes befolyásolni és ezzel még erős forgalomban is a saját sávja közepén tudja tartani a Tonalét.

TÁBLAFELISMERŐ ÉS INTELLIGENS SEBESÉGASSZISZTENS

A táblafelismerő rendszer a fedélzeti kamerák segítségével képes felismerni a sebességkorlátozó táblákat, ezeket a központi kijelzőn megjeleníti és figyelmezteti a vezetőt. Az intelligens sebességasszisztens javasolni fogja a sebesség módosítását a leolvasott értékre. Ha a vezető elfogadja ezt, akkor a tempomat automatikusan erre az értékre áll át.

AUTOMATA VÉSZFÉKASSZISZTENS GYALOGOSVÉDELEMMEL

A Tonale az első kamera segítségével audiovizuális figyelmeztetést küld, ha az előtte lévőt, vagy gyalogost túl gyorsan közelíti meg. Ha erre nem érkezik válasz, a rendszer a baleset elkerülése, vagy súlyosságának csökkentése érdekében automatikusan vészfékezést hajt végre.

FÁRADTSÁGÉRZÉKELŐ

Ez a rendszer az autó mozgásának elemzésével és a vezető viselkedéséből képes felismerni a fáradás első jeleit. Ebben az esetben audiovizuális figyelmeztetést küld és javasolni fogja a pihenő közbeiktatását.

HÁTSÓ ÜLÉS FIGYELMEZTETŐ

A rendszer minden indítási ciklus elején képes érzékelni egy tárgy jelenlétét a hátsó ülésen, ha a hátsó ajtó nyitva van. Leállításnál figyelmeztetni fogja a vezetőt a tárgy jelenlétére.

Az alap modell műszaki adatai:

-tól -ig
Teljesítmény (LE) 130 LE 160 LE
Teljesítmény (kw) 96 kW 118 kW
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) 5.7 l/100km 6.2 l/100km
CO2-kibocsátás 130 (g/km) 142 (g/km)


Alfa Romeo Garancia

Mozogjon szabadon: Alfa Romeo garancia

2+3 év / 100.000 km Maximum Care kiterjesztett garancia. Fogyasztók esetében a jótállás 3+2 év / 100.000 km Maximum Care kiterjesztett garancia. A kiterjesztett garancia részleteiről tájékozódjon a www.alfaromeo.hu weboldalon.  

Garancia
* Valamennyi feltüntetett induló ár az ÁFA-t, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.

A fényképen látható gépjármű illusztráció. A tájékoztatás nem teljes körű. Gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk.

A meghirdetett modellek részletes felszereltségéről kérjük tájékozódjon értékesítő munkatársainknál. A fenti tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlatnak, így nem fűződik hozzá ajánlati kötöttség sem.

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Tesztvezetés jelentkezés
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

Letöltések


Letölthető árlista (PDF)