Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

A sportosság és az elegancia fúziója

Az Alfa Romeo-nál a SUV-kategóriát mi a következőképp definiáljuk: erőteljes motorok, a legnemesebb olasz formaterv, innovatív technológiák, optimális súlyelosztás, valamint Q4 összkerékhajtás a tökéletes tapadásért, minden talajon. Az újdonságról: a Quadrifoglio olasz szó magyarul négylevelű lóherét jelent, a négylevelű lóhere jelképe pedig minden Quadrifoglio modellünkön visszaköszön. A négy levél az erőt, a teljesítményt, a kiváló vezethetőséget, valamint az egyedülálló dinamikát szimbolizálja, amelyek extra sportossággal vértezik fel a kedvelt SUV-modellt. A Quadrifoglio változat a négylevelű lóhere emblémákon felül többek között a motorháztető összetéveszthetetlen légbeömlőiről, valamint a karosszéria egyedi aerodinamikai elemeiről ismerhető fel.

Újautó ajánlatok

Induló ár
27 990 000 Ft-tól

Műszaki adatok

Kombinált üzemanyag-fogyasztás 9.8 l/100km
CO²-kibocsátás 227 (g/km)
Teljesítmény 375 kW (510 LE)

A belső értékek számítanak


Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio szíve egy szinte teljes egészében alumíniumból készülő 2,9-literes V6-os motor. Ez a konstrukció alacsony tömeget biztosít, miközben a 90 fokos hengerszög kompakt méreteket és a motortérben optimális elhelyezést tesz lehetővé. A hengerenként négyszelepes, két turbófeltöltővel és töltőlevegő-hűtővel ellátott nagyteljesítményű erőforrás, amely a kategória legmagasabb literteljesítményére képes, 510 lóerőt (375 kW) szavatol. A 600 Nm-es maximális forgatónyomaték szintén rendkívül meggyőző érték. A hathengeres motorhoz a lehető legjobb menetteljesítmények érdekében szériában jár a Q4 összkerékhajtás és a nyolcsebességes sport-automataváltó, amely “Race” (verseny) üzemmódban mindössze 15 századmásodperc alatt abszolválja a fokozatcseréket.

Rekord a Nürburgring Nordschleife versenypályán


Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 7:51,7 perces köridejével a világ leggyorsabb szériagyártású SUV-modellje lett a németországi Nürburgring versenypálya legendás Nordschleife-i aszfaltcsíkján (2017 szeptember).

Kérdés esetén hívja Alfa Romeo értékesítő munkatársainkat: