Jeep® Compass

A KAPCSOLÓDÁS ÚJ SZINTJE

Compass a legújabb motorokkal frissül fel, amelyek csökkentik a károsanyag-kibocsátást, és a fogyasztást, ezzel pénzt spórol tulajdonosának. A fejlett UConnect™ szolgáltatásokkal és infotainment rendszerrel könnyedén maradhatsz autódhoz csatlakoztatva és akár távolról is ellenőrizheted állapotát.                                       

ENERGIA, HOSSZÚ TÁVRA

A Jeep® bemutatja azt a pontot, ahol az energia és a hatékonyság találkozik. Az új Jeep® Compass motorválasztéka folytatja ezt a hagyományt. Az új modellhez egy dízel és két teljesítményszinű, turbofeltöltéses, négyhengeres benzinmotor választható, mindegyiknek alacsonyabb károsanyag-kibocsátása és fogyasztása van, mint elődjének. Minden motor elsőkerék-meghajtással kérhető, és a körülményektől függetlenül kiváló vezethetőséget és gyorsulást biztosít. A 130 lóerős benzinmotor és a 120 lóerős, 1,6 literes MultiJet II dízelmotor hatsebességes manuális váltóhoz, míg a 150 lóerős, 1,3 literes benzinmotor hatsebességes, dupla kuplungos automata váltóhoz csatlakozik. Mindegyik motor sima, csendes és hatékony üzemet garantál.

A KAPCSOLÓDÁS ÚJ LEHETŐSÉGEI

A Jeep® Compass fedélzetén lévő új technológiák merőben új vezetési élményt biztosítanak. A UConnect™ Box-nak köszönhetően az infotainment rendszer a kapcsolódás új szintjét kínálja. Maradj mindig Jeep® Compassodhoz csatlakoztatva, és ellenőrizd állapotát akár távolról is. Élvezd az assistance rendszerek nyújtotta extra biztonságot minden utazás során. Az új UConnect™ szolgáltatásokkal az Jeep® Compass tökéletesen veszi fel életed ritmusát.

VONZÓ KÜLSŐ

Az agresszív és kifinomult profil kitűnik a tömegből. Az új Compass-nak az áramvonalas formatervek köszönhetően magabiztos kiállása van. Az elérhető fekete tető és a hátsó részen végigfutó, azt drámaian összefogó króm keretezés azonnal felismerhetővé teszi az autót. Az új Compass-nak köszönhetően soha ilyen gyorsan nem vették még észre.
 

KOMFORT ÉS STÍLUS

Merész formák, igazi Jeep® részletek, kiváló minőségű anyagok és csúcstechnológia: ezek teszik a Jeep® Compass belterét tökéletes hellyé utazásaihoz. Készüljön fel az élményekre, amelyhez a végiggondolt formaterv, a 7"-os, teljes színes központi kijelző és a vezető körüli kialakítás is partner. Hívások fogadásához, üzenetek kezeléséhez most már le sem kell vennie a kormányról a kezét, sőt, hangjával az autó sebességét és változtathatja.

Új Uconnect szolgáltatások: továbbfejlesztett fedélzeti kapcsolódás és adatmegosztás.

A Melfiben gyártott Jeep Compass ultramodern kapcsolódási funkciókkal elégíti ki az egyre igényesebb ügyfelek elvárásait. A Jeep Renegade modellhez már rendelhető, új Uconnect szolgáltatások változatos funkciókat biztosítanak, amelyek számos különböző felületen keresztül elérhetők, a My Uconnect okostelefonos alkalmazástól kezdve az okosórán át a weboldalig, a tetőkonzolon elhelyezett kapcsolóktól a rádió kezelőfelületéig.

A Compass modellhez rendelhető új Uconnect szolgáltatások az alapfelszereltség részét képezik a 7 és 8,4 colos infotainment képernyő megrendelése esetén, illetve a Longitude vagy annál magasabb felszereltségi szinteken. A Uconnect szolgáltatások fejlett fedélzeti kapcsolódási lehetőség mellett hasznos funkciókkal teszik még biztonságosabbá és kényelmesebbé az utazást.

Ezeket a funkciókat és szolgáltatásokat különböző csomagokba rendezték. Az alapszolgáltatásnak tekinthető My Assistant csomagot a gyárban aktiválják. Ez baleset esetére szolgáló vészhívó funkciót kínál, asszisztencia szolgáltatása a jármű mentését is magába foglalja, míg a jármű állapot jelentések segítségével a vezető mindig tájékozódhat gépkocsija állapotáról.

A My Car, My Remote és My Navigation (utóbbi kizárólag Uconnect 8,4 colos navigációs rendszerrel együtt) csomagok a jármű vételárában benne foglalt, alapértelmezett szolgáltatások, amelyeket azonban az ügyfélnek kell aktiválnia.

A My Car segítségével a vezető folyamatosan nyomon követheti járműve állapotát, illetve paramétereit. A My Remote lehetővé teszi, hogy a távolból működtessük az ajtózárakat, felvillantsuk a fényszórókat, megállapítsuk a jármű tartózkodási helyét, vagy korlátozzunk olyan működési paramétereket, mint az engedélyezett sebesség vagy használati terület, és értesítést kapjunk ezek megszegése esetén.

A kizárólag a 8,4 colos Uconnect navigációs rendszerrel együtt rendelhető My Navigation szolgáltatásai között megtalálható az a Send & Go funkció. Ennek segítségével számítógépünkből vagy okostelefonunkról közvetlenül az autóba küldhetjük tervezett úti célunkat, valós idejű forgalom- és időjárás-információkat kaphatunk, tájékozódhatunk a traffipaxokról, továbbá rákereshetünk érdekes úti célokra (POI).

A fentieken túlmenően a Compass 4xe modell esetében a My Uconnect okostelefonos alkalmazás az akkumulátor töltöttségi szintjének ellenőrzésére, valamint a töltési folyamat és a klimatizálás időzítésére is képes. Emellett alacsony töltöttség esetén megjeleníti a legközelebbi töltőpontokat a My Uconnect alkalmazásban, illetve a Uconnect 8,4 colos navigációs képernyőjén. A dinamikus hatótávolság térképszolgáltatás emellett a navigációs rendszerben és a My Uconnect mobil alkalmazásban is megjeleníti, hogy a pillanatnyi töltöttséggel meddig juthatunk el a járművel.

A Uconnect szolgáltatásokat opciós szolgáltatási csomagok egészítik ki, amelyeket a kapcsolódási weboldalon lehet megvásárolni. Olyan csomagokról van szó, mint a My Wi-Fi, a lopásvédelmi My Theft Assistance vagy a My Fleet Manager. Az új Uconnect szolgáltatások egy része már a piaci bevezetéstől kezdve elérhető az olaszországi Melfi üzemben gyártott Jeep Compass modellekhez, míg másokat az év későbbi időpontjában vezetnek be.

Az új 1,3 literes benzines turbómotor

A Jeep Renegade fedélzetén bemutatkozott, és most az olaszországi Melfiben készülő Compass is megkapta az FCA új, 1,3 literes benzines turbómotorját. A moduláris szerkezetű erőforrás az európai piac számára fejlesztett globális kismotor-család (GSE) tagja, és négyhengeres kivitelű változatai 2020 nyarától szolgálnak a Compass modellekben.

A 130 lóerős változatához hatfokozatú kézi sebességváltó társul, míg a 150 lóerős variáns hatfokozatú dupla szárazkuplungos (DDCT) sebességváltót kap. A motor mindkét esetben az első kerekeket hajtja. Fontos, hogy a Compass most először kínál automata sebességváltót elsőkerék-hajtású hajtásláncban. Az új konfiguráció megfizethetőbbé teszi a technológiát a C-SUV szegmensben, ahol jelenleg a kétkerékhajtású, automata sebességváltós modellek teszik ki az európai eladások 28 százalékát. A benzin koromrészecske-szűrővel (GPF) felszerelt, új 1,3 literes benzinmotor teljesíti az Euro 6D Final károsanyag- kibocsátási norma előírásait.

Az FCA csoport által kifejlesztett globális kismotor-család olyan kis lökettérfogatú benzinmotorokból áll, amelyek takarékosságuknak és teljesítményüknek köszönhetően széles körben felhasználhatók. A motorok alapvető szerkezete az alkatrészek és gyártási folyamatok terén nagymértékű szabványosítást, illetve rugalmasságot tesz lehetővé. Moduláris felépítésükkel megteremtik a későbbi továbbfejlesztés feltételeit.

Az új motorok a tömegcsökkentés érdekében alumínium szerkezetűek, a négyhengeres turbómotor legkisebb tömege hozzávetőleg 110 kilogramm. A Teksid vállalattal közösen kifejlesztett forgattyúsház nagy nyomáson öntött alumínium ötvözetből készült. A mérnökök számos lehetséges gyakorlati kialakítás tanulmányozása után döntöttek az alaplemezes felépítés mellett, mert ez kínálja a zaj- és rezgéscsillapítás, a tömeg, valamint a szerkezeti stabilitás legkedvezőbb kombinációját.

Az új GSE Turbo erőforrásokon mutatkozik be az égési hatásfokot változó szelepvezérléssel és szelepemeléssel javító, exkluzív MultiAir technológia harmadik generációja, amely tovább optimalizálta a szívószelepek egymástól független nyitását, illetve zárását. Az egyedi szívó- és kipufogó oldali bütyökprofilok alkalmazása révén kis terhelésen javul az üzemi hatásfok. A megoldás kulcsa, hogy a szívószelepek korábbi nyitásával a rendszer visszavezeti az égéstérbe a kipufogógázokat, míg nagy terhelésen a szívószelepek zárásának késleltetésével javul a teljesítmény. A MultiAir III technológia a gyakorlatban képes módosítani a tényleges sűrítési viszonyt, ezzel elejét véve a kopogásnak, mindeközben számottevően csökkenti a tüzelőanyag-fogyasztást, akár nagy teljesítmény leadásakor is.

Az új 1,3 literes benzines turbómotor fokozott menetdinamikát és kimagasló vezetési komfortot kínál, aszfalton, valamint terepen egyaránt. A Compass egyedi hangolású turbófeltöltővel kapta meg az 1,3 literes benzinmotort: a rendszer kis fordulatszámon maximális gázreakciókat biztosít, és akár 27 százalékkal csökkenti a szén-dioxid kibocsátást.

A Jeep Compass új 1,3 literes benzines turbómotorral és DDCT automata sebességváltóval szerelt kivitelei első ízben kínálnak gombnyomással aktiválható Sport üzemmódot. Ez a dinamikus üzemmód még élvezetesebbé varázsolja a városi közlekedést. Feszesebbé teszi a kormányzást, még pontosabbá a gázreakciókat, valamint úgy módosítja a sebességváltó működését, hogy az magasabb fordulatszámon váltson fel, így hatékonyabban kiaknázva az erőforrás teljesítményét, forgatónyomatékát.

Az új, 1,3 literes benzinmotor 130 lóerős, kézi sebességváltóval szerelt kivitele a Sport, Longitude, Night Eagle és Limited felszereltségi szinteken érhető el, míg a 150 lóerős, DDCT sebességváltós hajtáslánc a Longitude, Night Eagle, Limited és S kivitelekhez rendelhető – minden esetben kizárólag elsőkerékhajtással. A motor mindkét teljesítményverzióban egyformán 270 Nm maximális forgatónyomatékot ad le (ami akár 40 Nm-rel haladja meg a korábbi 1,4 literes benzinmotor nyomatékát.)

A Compass motorkínálatában megtalálható még az SCR katalizátorral szerelt, 1,6 literes MultiJet II dízelmotor is. A 120 lóerős, 320 Nm forgatónyomatékú erőforrás kézi sebességváltóval és elsőkerék- hajtással kapható. A globális kismotor-család 190 és 240 lóerős kivitelei az új Compass 4xe modellekhez érhetők el, összkerékhajtással.

Az új benzin- és dízelmotorokkal szerelt Jeep Compass európai értékesítése júniusban veszi kezdetét, majd az év második felében érkeznek a piacra a 4xe kivitelek.

Videók

Ajánlatok & akciók


Az alap modell műszaki adatai:

-tól -ig
Teljesítmény (LE) 120 LE 170 LE
Teljesítmény (kw) 88 kW 125 kW
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) 4.8 l/100km 8.3 l/100km
CO2-kibocsátás 129 (g/km) 190 (g/km)


Jeep Garancia

2+3 év / 100.000 km Maximum Care kiterjesztett garancia. Fogyasztók esetében a jótállás 3+2 év / 100.000 km Maximum Care kiterjesztett garancia. A kiterjesztett garancia részleteiről tájékozódjon a www.jeep.hu weboldalon.

Garancia
Valamennyi feltüntetett induló ár az áfát, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.
Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltoztatást, a szériafelszereltség megváltoztatását ill. a tévedés jogát fenntartjuk.

A fényképen látható gépjármű illusztráció. A tájékoztatás nem teljes körű. Gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk.

A meghirdetett modellek részletes felszereltségéről kérjük tájékozódjon értékesítő munkatársainknál. A fenti tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlatnak, így nem fűződik hozzá ajánlati kötöttség sem.

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Tesztvezetés jelentkezés
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

Ezt a weboldalt a reCAPTCHA védi és ennek megfelelően a weboldalon a Google Ireland Ltd. adatvédelmi szabályzata, továbbá használati feltételei érvényesek.

Letöltések


Letölthető árlista (PDF)

További linkek

Jeep Compass prospektus (PDF)