50 év Mercedes-AMG

AMG - ez a három betű jelenti világszerte az autómobil világában a csúcsteljesítményt, az exkluzivitást, a hatékonyságot és a maximális vezetési élményt. 2017-ben ünnepli 50. jubileumát a Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher által alapított vállalat. Ebben a fél évszázadban számos sikert ért el a Mercedes-AMG mind a motorsport területén, mind az utcai csúcsteljesítményű járművek között. Az AMG névvel kitűntetett járművek minden területen komoly elismeréseket kaptak az évek alatt, és ez manapság méginkább igaz.


Szenvedélyünk a motorsport iránt. 

A „Driving Performance” meghatározza a Mercedes-AMG két alappillérét: mindenek előtt a teljesítményt, a kezelhetőséget és a hangot - vagyis azokat az elemeket, amelyek egyedülálló AMG vezetési élményt biztosítanak. Másodsorban az ígéretet, hogy a márka a nagyteljesítményű szegmens innovátora legyen.

Driving Performance 1967 óta.

A, mint Aufrecht, M, mint Melcher és G, mint Großaspach. 

AMG - a három betű mögött rejlő nevek tekinthetőek kiindulási pontnak egy kétszemélyes üzem gyors fejlődésében, amelyből kialakult a Mercedes-AMG Teljesítmény-világmárka. 

„One Man, One Engine.“

Az AMG Performance motorok kézzel történő gyártása.

Minden AMG szíve természetesen a motor. Annak érdekében, hogy az erőforrások nagy mennyiségű adrenalint szabadíthassanak fel, és az autó hosszú élettartama során mindvégig a legmagasabb igényeknek megfelelhessenek, mindegyikük manufaktúrában készül. Itt minden egyes motort egyetlen technikus szerel össze a legmagasabb szintű precizitással, a „One Man - One Engine” filozófiát követve - végül a motorplaketten aláírásával dokumentálja munkáját.