Megnyílt Magyarország első AMG Performance Centere

A Mercedes-Benz — amely prémium személyautó kategóriában tavaly Magyarországon és világszerte egyaránt a legtöbb járművet értékesítette — most újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett. A csillagos márka sportautókat fejlesztő leányvállalata, az AMG 2017-ben ünnepli alapításának 50. évét, és ez alkalomból a Pappas Auto Magyarország Kft.-vel közösen június 1-jén megnyitotta Magyarország első AMG Performance Centerét.

AMG: az autóiparban ez a három betű közismerten a kimagasló teljesítményt, az exkluzivitást és a dinamikus vezetési élményt testesíti meg. Azt azonban kevesen tudják, hogy a Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher Mercedes-fejlesztőmérnökök alapította márka már 1967 óta táplál töretlen szenvedélyt a motorsport és az innovatív tervezés iránt. A kezdetben Grossaspachban majd Affalterbachban dolgozó páros Mercedes-Benz autókat alakított át versenyautókká: kezdetben meglepetésszerű győzelmeket aratva, majd a motorversenyek egyik legesélyesebb gyártójaként.

Az üzem első sikere, a legendás Spa-Francorchamps-i diadal egy pillanat alatt túlnőtt a versenypálya aszfaltcsíkján, így Aufrechték ezután a technológiák motorsportból a szériagyártásba történő átemelését tűzték ki célul. A kereslet pedig fellendült, mivel – a vállalat elképesztő eredményeit látva – egyre többen kezdtek nagyobb teljesítményű autó után áhítozni. A vállalat motorsport és az innovatív tervezés iránti szenvedélye azóta is töretlen, és sorra nyeri a nívósabbnál nívósabb versenyeket – elég, ha csak az elmúlt évek Formula-1 diadalmeneteire gondolunk.

Az elmúlt 50 sikerrel és eseménnyel teli év alkalmából végre Magyarországon is megnyílik az első AMG Performance Center. Ahogy a világ immár több mint 400 pontján, a Hunyadi János úti Pappas szalonban is exkluzív környezet, elsőrangú minőségű szolgáltatások és maximálisan egyénre szabott ügyfélkiszolgálás várja az érdeklődőket. A dübörgő lóerők rajongói élőben találkozhatnak a Mercedes-Benz legsportosabb és legerősebb modelljeivel. A kínálatot színesíti, hogy a látogatók előzetes egyeztetés után különleges bemutató autókat is kipróbálhatnak és tesztelhetnek. Az igazi álomautóknak köszönhetően garantáltan bárkit magával ragad az AMG világa és az adrenalin.