Fiat Tipo HATCHBACK

CSOMAGOK

Ismerje meg csomagjainkat és válassza azt, amelyik a legközelebb áll az ön igényéhez. Mindegyiket különös gonddal állítottuk össze, hogy új autója még egyedibb legyen.


STÍLUS CSOMAG

Ha a stílus a mindened, akkor ez a csomag neked született. Ismerd meg, mivel teheted stílusosabbá mindennapjaidat.
 • Sötétített hátsó üvegek
 • Ködfényszóró kanyarkövető funkcióval
 • 17" Cross könnyűfémkeréktárcsa Diamond cut (215/55 R17) A osztályos abronccsal
 • Tetőléc
 • Szőnyeg elöl
 • Stílus szett
 • Fényezett tükörházak
 • Full LED Headlights Specific
 • LED-es hátsólámpák
 • Szatén króm kilincsek

TECH CSOMAG

Ha megőrülsz a kütyükért, akkor nézd meg, mit kínál neked ez a csomag. Csúcstechnológiát, amelyet kizárólag neked állítottunk össze.
 • Sötétedésérzékelő
 • Esőérzékelő
 • 10,25"-os érintőképernyős rádió
 • Adaptív tempomat
 • Ütközésmegelőző
 • Automata távolsági fényszóró
 • 7"-os TFT kijelző
 • Vezetéknélküli okostelefon töltő
 • Holttérfigyelő asszisztens

KOMFORT CSOMAG

Ha kényelemre vágysz, ezt a csomagot neked találták ki. Mindent beletettünk, ami stílusos és kényelmes utazást biztosít.
 • Első radar
 • Állítható első kartámla rekesszel
 • Hátsó kartámasz
 • Tolatókamera
 • Elektromos deréktámasz a vezetőülésen
 • Automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör
 • Állítható magasságú utasülés
 • 3. hátsó fejtámla
 • Tolatóradar
 • 2. USB csatlakozó a kartámaszban

 

SZEBB KÜLSŐ

ÚJ LED-ES ELSŐ FÉNYSZÓRÓK
A LED-es első fényszórók minden eddiginél jobban világítják meg előtted az utat.

LED-ES HÁTSÓ LÁMPÁK
LED-es technológia jutott mindenhova, így a hátsó lámpákba is.

ÚJ HŰTŐRÁCS ÉS JELVÉNY
Az új habitushoz új arc is készült, amelyen a Fiat jelvény is megújult.

ÚJ LÖKHÁRÍTÓK
Merészebb kiállás már első pillantásra

ÚJ FELNIK
Válaszd ki a stílusodnak megfelelő felnit, és tűnj ki a tömegből.

ÚJ BELTÉR
Elegánsabb, és minden eddiginél fejlettebb műszaki tartalom került bele: a beltérben ezen kívül egyedi, stílusos részletet és kényelmet is találsz.

Fiat Tipo Hybrid: még fenntarthatóbb a tökéletes családi jármű

A Tipo Hybrid ideális választás azon családok számára, akik sokoldalú, funkcionális járművet keresnek mindennapi közlekedési igényeik kielégítésére. A Tipo minden környezetben helyt áll, a belvárostól a vidéki utazásokig; olyan praktikus, tágas gépkocsi, amely messzemenőkig óvja a környezetet. A Tipo Hybrid így magától értetődő kiegészítése a bevezetése óta több mint egymillió példányban eladott típuscsaládnak: a tökéletes családi járműnek. A motorkínálatban a hibrid verziómellett rendelkezésre áll a 100 lóerős, 1,0 literes, háromhengeresturbómotor, valamint a kínálat csúcsán elhelyezkedő, 130 lóerős 1,6 literes dízel.

Új 48 voltos hibrid technológia: extra teljesítmény a mindennapokban 

A Tipo Hybrid modellek új hajtáslánca nem csupán fenntartható, az üzemeltetése költségei  is kedvezőbbek: a rendszer egy olyan ultramodern technológiát képvisel, amely mindenekelőtt egyszerű és  emberközpontú: nincs szükség bonyolult kézikönyvekre ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználjuk a benne  rejlő lehetőségeket. Könnyen és élvezetesen használható technológia: ezt ígérte a FIAT márka a Stellantis  csoport szoftvertechnológiai napján, és most a gyakorlatban is megvalósítja ezt az elméletet. Az új motor  mindennapi használatra készült, és szükségtelen bonyolítások nélkül képes kielégíteni az ügyfelek minden  mobilitási igényét.  

Az Tipo Hybrid teljesítményének a titka az új generációs 1,5 literes, négyhengeres FireFly benzines turbómotor (amely akár 130 lóerőt és 240 Nm forgatónyomatékot képes leadni) és a 48 voltos, 15 kW teljesítményű villanymotor közötti szinergiában rejlik, amit az új hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó szabályoz.

 

A fejlett hibrid technológia jóvoltából a FireFly motor teljesítményét a belső égésű motorhoz ékszíjjal csatlakozó, indítómotorként és generátorként is szolgáló, tisztán elektromos indítást lehetővé tevő, teljesen csendes villanymotor, valamint az üzemanyag-fogyasztást csökkentő, a menetdinamikát javító hajtó villanymotor javítja. Ezeknek köszönhetően a jármű képes álló belső égésű motorral közlekedni. Ez az első olyan FIAT Hybrid hajtáslánc, ahol a villanymotor teljesen leválasztható a benzinmotorról, így az utóbbi a WLTP ciklus szerint mért menetidő akár 47 százalékában egyáltalán nem üzemel. 

Üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás 

Városi forgalomban ez az arány 62 %-ra nő. 

Az új 48 voltos, 1,5 literes, soros négyhengeres turbómotorra épülő hibrid hajtáslánc előnyei még a korábbi 1,3 literes, négyhengeres turbómotorénál is jelentősebbek: az 500X esetében az új verzió üzemanyag fogyasztása és ezáltal CO2-kibocsátása akár 11%-kal kedvezőbb (WLTP ciklus szerint.) A teljesítmény terén egy másodpercig sem kell kompromisszumot kötni, az autó rendkívül komfortosan vezethető, hiszen a rendszer szinte észrevétlenül váltogatja a belső égésű és a villanymotor használatát. 

Menetteljesítmények 

A hibrid modellek ráadásul a kínálat legdinamikusabb tagjai: a Tipo mindössze 9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, köszönhetően a villanymotor gyakorlatilag késlekedés nélküli nyomatékleadásának. A rendszer tehát a belső égésű motor újraindításakor gyorsan kiegészíti annak teljesítményét, optimalizálva a rendszerteljesítményt. A technológia kiküszöböli a turbólyukat, és késlekedés nélküli gázreakciókat biztosít. Az autó tisztán elektromos üzemben indul el, ám amint nagyobb teljesítményre van szükség, haladéktalanul rendelkezésre áll a benzinmotor. 

Végül, de nem utolsósorban említést érdemel, hogy a villanymotor képes eltolni a belső égésű motor üzemi tartományát, így az akár hidegindítást követően is a lehető legtakarékosabban használható. Ez a funkció elősegíti a katalizátor gyors felmelegedését, ami további fogyasztás- és emisszió-csökkenést eredményez.


Elektromos közlekedés 

A hibrid hajtáslánc mindkét modellcsaládban számos előnyt kínál, köztük a tisztán elektromos elindulást: a járművek finoman, csendesen, benzin égetése nélkül indulnak álló helyzetből. A jármű a teljesítményigénynek és az akkumulátor töltöttségének a függvényében a továbbiakban is használható elektromos üzemben (e-indulás). A technológia szintén támogatja az e-gurulás funkciót, ahol a vezető a gázpedál érintése nélkül tehet meg rövid távolságokat, például dugóban haladva (e-dugókövetés.) Emellett a jármű tisztán elektromos üzemben képes parkolni (e-parkolás), első fokozatban és hátramenetben egyaránt. Mindemellett a hibrid rendszer lassítás ésfékezéssorán egyaránt képes visszanyerni a felszabaduló mozgási energiát. 

A technológia előnyei közvetlenül élvezhetők: alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, fokozottan környezetbarát működés, csekélyebb zajszennyezés, komfortosabb és élvezetesebb vezethetőség – köszönhetően az automata sebességváltó finom működésének, a robbanékony és kezes teljesítmény leadásnak, valamint a kedvezőbb üzemanyag-fogyasztásnak. Ezek azok a jellemzők, amelyeknek köszönhetően a Tipo modellek kategóriájuk (B-, illetve C-szegmens) legkiválóbb 48V-os hibrid hajtáslánc-technológiájával rendelkeznek: ez extra teljesítményt kínál a mindennapokban, könnyen használható, ráadásul az ügyfelek szabad mobilitásra vonatkozó összes elvárását kielégíti.


MEGÚJULT TECHNOLÓGIA


Az új Tipo modellekben önvezető funkciók és helyet kaptak, hogy biztonságban élvezhesd az utazás minden pillanatát.
 
SÁVTARTÓ
Ha az autó 60 kilométeres sebesség fölött akaratlanul kisodródna a sávból, akkor a rendszer a központi műszeren figyelmeztető piktogramot villant fel, és a kormányzásba való beavatkozással visszairányítja a Tipót a sáv közepére.
 
INTELLIGENS SEBESSÉGASSZISZTENS ÉS TÁBLAFELISMERŐ
Az új Tipo érzékeli és felismeri a táblákat, és azokat a TFT központi kijelzőn is megjeleníti. A sebességhatároló bekapcsolásával arra is lehetőség van, hogy a rendszer a legnagyobb sebességet a tábláról leolvasott értékre állítsa.
 
FÁRADTSÁGÉRZÉKELŐ
A rendszer képes a fáradtság első jeleinek érzékelésére, és ekkor javasolja a pihenő közbeiktatását. A műszeregységen audiovizuális figyelmeztetés jelenik meg.
 
AUTOMATA RÁFUTÁSGÁTLÓ
A 200 kilométeres sebességig használható automata fékasszisztenssel elkerülheted az előtted haladóval való ütközést, vagy csökkentheted annak súlyosságát. A rendszer először audiovizuális figyelmeztetést küld, ha a vezető nem avatkozik közbe, akkor automatikusan vészfékezést hajt végre.
 
ELSŐ PARKOLÓRADAR
Nem csak az országúti autózás, a parkolás is egyszerűbb lesz. Alacsony sebességnél nem kell tartani attól, hogy nekiütközöl egy másik autónak, vagy parkolás közben meghúzod. A radarok 13 kilométeres sebesség alatt aktiválódnak, és bármilyen akadályt képesek érzékelni, közelségükről pedig értesítik a vezetőt.
 
ADAPTÍV TEMPOMAT
A Tipo adaptív tempomatja az első radarokat használva képes az előtte haladótól biztonságos távolságot tartani. A rendszer 30 és 160 kilométeres sebesség között aktív.
 
AKTÍV HŰTŐRÁCS
A rendszer az első hűtőrácsba épített ventilátorok állításával képes az aerodinamika optimalizálására. A ventilátorokkal képes a légáramlást befolyásolni, így csökken a bemelegedéséhez szükséges idő, a zajterhelés, és csökken a hűtőrendszer terhelése.
 
AUTOMATA TÁVOLSÁGI FÉNYSZÓRÓ
A rendszer segítségével az éjszakai vezetés sokkal biztonságosabb lesz mindenkinek. Te mindig optimális látási viszonyok között autózhatsz, az előtted, vagy veled szemben haladót pedig nem fogod elvakítani.
 
HOLTTÉRFIGYELŐ (opciós)
10 kilométeres sebesség fölött a Tipo rendszere az autó mindkét oldalán figyelni kezdi a holtteret, és audiovizuális jelekkel figyelmeztet, ha egy tárgy a holttérbe került. Sőt, ez a funkció a parkolás közben képes a hátsó keresztforgalmat is érzékelni.
 
HÁTSÓ KERESZTFORGALOM-FIGYELŐ (opciós)
Segít tolatás közben szemmel tartani a járműveket és egyéb tárgyakat a Tipo holtterében. Ha egy jármű közeledik a Tipo felé, akkor audiovizuális jelekkel figyelmezteti a vezetőt.
 
VEZETÉK NÉLKÜLI TELEFONTÖLTÉS (opciós)
Az új Tipo modellekben vezeték nélküli telefontöltésre is lehetőség van, így okos eszközöd nem csak csatlakoztatva, de feltöltve is marad. Mindezt egyetlen kábel nélkül.
 
KULCSNÉLKÜLI RENDSZER (opciós)
Mostantól nem lesz szükség a kulcs aktív használatára. Csak vidd magaddal, és a zárak a kilincs érintésére automatikusan kinyílnak.

Az alap modell műszaki adatai:

-tól -ig
Teljesítmény (LE) 100 LE 130 LE
Teljesítmény (kw) 74 kW 96 kW
Üzemanyag fogyasztás (vegyes) 4.5 l/100km 5.7 l/100km
CO2-kibocsátás 111 (g/km) 128 (g/km)


Fiat Garancia

2+3 év / 200 000 km Maximum Care kiterjesztett garancia. Fogyasztók esetében a jótállás 3+2 év / 200 000 km Maximum Care kiterjesztett garancia. 8 év / 160 000 km garancia a nagyfeszültségű akkumulátorra. A kiterjesztett garancia részleteiről tájékozódjon a www.fiat.hu weboldalon. 

Garancia
* Valamennyi feltüntetett induló ár az ÁFA-t, valamint a regisztrációs adót tartalmazza.

A fényképen látható gépjármű illusztráció. A tájékoztatás nem teljes körű. Gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk.

A meghirdetett modellek részletes felszereltségéről kérjük tájékozódjon értékesítő munkatársainknál. A fenti tájékoztatás nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlatnak, így nem fűződik hozzá ajánlati kötöttség sem.

Érdeklődés

Köszönjük érdeklődését a Pappas Auto iránt! Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot, vagy Hotline vonalunk segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Érdeklődését a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzuk.

Személyes adatok
/
Tesztvezetés jelentkezés
Személyes adatok
Hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel? *
Hozzájáruló nyilatkozat marketing célú reklám küldéséhez

A jelölőnégyzetek kiválasztásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Pappas Auto az Ön által megadott személyes adatokat automatizált módon feldolgozza és a Pappas Auto által forgalmazott termékek és szolgáltatásokról történő tájékoztatás, ajánlatadás illetve reklámtevékenység végzése valamint ügyfélelégedettségi és marketing statisztika végzése céljából kezelje.

A jelen hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az adatvedelem@pappas.hu e-mail címre küldött üzenet útján valamint írásban a Pappas Auto Magyarország Kft. 1133 Budapest, Kárpát utca 21. címre küldött levél útján. Az elektronikus úton küldött hírlevélhez történő hozzájárulást a hírlevélben szereplő linkre történő kattintással bármikor visszavonhatja.

A jelen nyilatkozat útján adott hozzájárulása arra az esetre vonatkozik, amennyiben a kapcsolatfelvétel nem szerződéses vagy jogi kötelezettség teljesítése érdekében szükséges.

Letöltések


Letölthető árlista (PDF)